1EUR = 4.8433 RON | Bucureşti 30 º

Auto

Mercedes va vinde maşini electrice în China

Daimler AG intenţionează să vândă în China vehicule electrice Mercedes-Benz, a anunţat miercuri Hubertus Troska, şeful subsidiarei producătorului auto german din statul asiatic, transmite Reuters.

07 sep, 2016 | Agerpres

În China s-au vândut anul trecut peste 300.000 de vehicule electrice. De asemenea, Guvernul de la Beijing acordă reduceri de taxe şi alte facilităţi, astfel încât China este cea mai mare piaţă din lume pentru vehiculele electrice şi hibride, a explicat Hubertus Troska. Acesta a adăugat că majoritatea acestor vehicule au preţuri sub 25.000 de yuani (27.995 lire sterline) şi sunt oferite în principal de producătorii auto chinezi.

În ultimii ani, producătorii auto şi companiile de tehnologie au format o serie de parteneriate în scopul dezvoltării vehiculelor electrice, a maşinilor autonome, a vehiculelor conectate la Internet, ceea ce a dus la majorarea cererii pentru componente electronice şi software.

Troska nu a dat detalii privind vehicule electrice Mercedes-Benz ce vor fi vândute în China.

În prezent, Daimler vinde pe piaţa chineză un singur vehicul complet electric din brandul Smart şi unul din brandul Denza, realizat în colaborare cu partenerul local BYD Co Ltd.

Producţia şi vânzarea de vehicule electrice în China se vor dubla anul acesta, a anunţat recent ministrul Industriei şi tehnologiei Informaţiei, Miao Wei.

Fiabilitatea, cheltuielile de deplasare şi durata de exploatare a bateriilor electrice trebuie îmbunătăţite, iar China va trebui să accelereze instalarea staţiilor de reîncărcare a maşinilor electrice, a explicat oficialul chinez.

Obiectivul Guvernului de la Beijing este ca până în anul 2020 cel puţin cinci milioane de automobile electrice să ruleze pe drumurile din China.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO