1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Merkel le cere tuturor statelor membre ale UE să respecte Pactul de stabilitate şi creştere

Cancelarul german Angela Merkel a subliniat joi importanţa 'respectării pactului (european) de stabilitate' de către toate statele membre, în contextul în care la Bruxelles începe examinarea bugetului Franţei, ce ar prevedea noi derapaje, transmite AFP.

16 oct, 2014 | Agerpres

'Insist asupra acestui punct: toate statele membre trebuie să respecte pe deplin regulile Pactului de stabilitate şi de creştere', a spus Angela Merkel, într-un discurs susţinut în faţa deputaţilor din Bundestag, camera inferioară a parlamentului.

Cancelarul german nu a menţionat explicit Franţa şi a salutat înalta competitivitate din anumite ţări lovite de criză, precum Portugalia şi Irlanda, scrie Agerpres.

'Numai astfel pactul îşi poate îndeplini funcţia de garant al stabilităţii şi, în primul rând, de a inspira încredere în zona euro', a adăugat ea.

'Textele nu sunt căzute din cer, ele au fost adoptate de Parlamentul European în urmă cu un an şi jumătate', a adăugat Merkel.

'Sunt sigură că actuala Comisie Europeană, ca şi cea care o va înlocui, este conştientă de responsabilitatea centrală pe care o are pentru credibilitatea Pactului de stabilitate şi creştere', a mai spus ea.

În contextul în care bugetul Franţei ar putea fi respins până la sfârşitul lunii octombrie de către Bruxelles, un scenariu umilitor pe care Parisul încearcă să-l evite cu orice preţ, guvernul francez a anunţat miercuri o accelerare a procesului de cesionare a activelor statului şi o relaxare a pieţei muncii în viitor, una din preocupările Comisiei Europene.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO