Metro a plătit 290 milioane de dolari pentru achiziţionarea companiei Classic Fine Foods din Singapore

Retailerul german Metro AG a preluat Classic Fine Foods din Singapore, de la firma de private equity EQT, pentru 290 milioane de dolari, transmit Bloomberg şi Reuters, preluate de Agerpres.
Economica.net - joi, 06 aug. 2015, 14:49
Metro a plătit 290 milioane de dolari pentru achiziţionarea companiei Classic Fine Foods din Singapore

Metro, care vrea să se extindă în Asia, a depus în mai o ofertă pentru Classic Fine Foods, companie care furnizează produse alimentare de calitate sporită restaurantelor şi hotelurilor.

Joi, Metro a raportat un profit trimestrial sub estimările analiştilor, deoarece deprecierea rublei a afectat veniturile din Rusia.
Profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare a scăzut cu 17% în trimestrul doi din 2015, la 209 milioane de euro (228 milioane de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 211 milioane de euro.

Vânzările companiei germane au înregistrat un declin de 1,4% în perioada aprilie – iunie 2015, la 14 miliarde de euro, uşor peste previziunile analiştilor, de 14,1 miliarde de euro.

În anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2016, Metro se aşteaptă la un profit ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare peste nivelul înregistrat anul trecut, de 1,53 miliarde de euro.

În mai, Metro a anunţat că-şi va majora semnificativ investiţiile în următorii cinci ani, căutând achiziţii pentru a accelera creşterea vânzărilor şi profitabilitatea.

Cheltuielile anuale de capital vor fi majorate la aproximativ două miliarde de euro până în 2020, de la 1,4 miliarde de euro în anul fiscal 2014-2015. La magazinele deschise de peste un an vânzările anuale ar urma să crească la peste 2% până în 2020, de la 0,1% anul trecut, iar marja de profit va depăşi 3,5%, de la 2,7% anul trecut.

Şi rivala Carrefour a anunţat luna trecută investiţii de miliarde de euro pentru a-şi majora vânzările.

Metro, al patrulea retailer european, cu 2.200 de magazine în 30 de ţări, şi-a vândut o serie de active pentru a-şi reduce datoria şi a se se concentra pe afacerile sale de bază.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Capitalei demarează licitația pentru reabilitarea a 50 de km de linii de tramvai, investiție de 500 de milioane de euro
Primăria Capitalei demarează licitația pentru reabilitarea a 50 de km de linii de tramvai, investiție de 500 de milioane ...
Primarul General Nicușor Dan a anunțat miercuri că va fi lansată în SEAP licitația pentru reabilitarea a 50 de km de infrastructură de tramvai pe care circulă mai multe linii cu un flux mare......
Rusia denunţă „presiunea fără precedent” a SUA asupra Turciei pentru renunţarea la sistemul de plată Mir
Rusia denunţă „presiunea fără precedent” a SUA asupra Turciei pentru renunţarea la sistemul de plată Mir
Kremlinul a denunţat miercuri "presiunea fără precedent" a SUA asupra Turciei, care va renunţa la sistemul de plată ...
Românii de la Bitdefender sunt pe monoposturile Ferrari şi pe căştile lui Leclerc şi Sainz. Parteneriat cu Scuderia Ferrari în Formula 1
Românii de la Bitdefender sunt pe monoposturile Ferrari şi pe căştile lui Leclerc şi Sainz. Parteneriat cu Scuderia ...
Producătorul român de soluţii de securitate cibernetică, Bitdefender, a semnat un parteneriat multianual cu Scuderia ...
Rusia: Campania militară din Ucraina va continua cel puţin până la cucerirea întregii regiuni Doneţk
Rusia: Campania militară din Ucraina va continua cel puţin până la cucerirea întregii regiuni Doneţk
Kremlinul a afirmat miercuri că "operaţiunea sa militară specială" în Ucraina trebuie să continue cel puţin până ...