1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Metrorex: Creşterea de 42% a salariilor cerută de sindicat nu poate fi acordată. Depăşeşte limita bugetului

Creșterea de 42% a salariilor cerută de sindicaliştii de la metrou depășeste limita bugetului și potrivit reglemetărilor legale, nu poate fi acordată, anunţă conducerea Metrorex.

26 oct, 2018 | ECONOMICA.net

Negocierile dintre administrația Metrorex și sindicatul Unitatea Sindicatul Liber din Metrou (USLM) continuă, în conformitate cu legea dialogului social, până la încheierea noului Contract Colectiv de Muncă.

În cadrul negocierilor reprezentanții sindicatului USLM au solicitat o majorare consistentă a salariilor.

"Creșterea de 42% cerută de sindicat depășeste limita bugetului și potrivit reglemetărilor legale, nu poate fi acordată pentru că:

1. Ordonanța nr. 26/2013 prevede că societățile comerciale și regiile cu capital majoritar de stat nu pot mări salariul mediu brut lunar cu mai mult de 60% din creșterea productivității muncii;

2. Mandatul pe care comisia de negociere a CCM îl are de la Consiliul de Administratie menționează că, potrivit Legii nr. 500/2002 privind finanțele publice, negocierea se va face doar în limita bugetului de venituri si cheltuieli aprobat pentru 2018, pentru că mărirea salarială se va acorda de la 1 noiembrie a.c.", explică şefii Metrorex.

Salariul de bază al angajaților angajaților Metrorex a crescut în 2015 cu 10%, în 2016 cu 10%, iar de la 1.11.2017 cu 12%. Salariul de bază a fost ajustat cu încă 21%, astfel încât să acopere influențele aplicării OUG 79/2017 privind trecerea unor contribuții obligatorii din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, cu aplicabilitate din 1.01.2018.

"Strategia de investiții a fost aprobată la nivel de conducere a Ministerului Transporturilor și vizează modernizarea tuturor stațiilor de pe Magistralele 1,2,3 și 4 și a infrastructurii de transport care implicit vor conduce atât la îmbunătățirea condițiilor de muncă (modernizarea stațiilor, a infrastructurii, a ventilației etc.), cât și a siguranței circulației, lucrări care deja au început, iar pe anumite tronsoane au fost încheiate", mai spune conducerea Metrorex.

Sindicaliştii de la metrou nu au ajuns la niciun rezultat în negocierile purtate vineri cu reprezentaţii Consiliului de Administraţie al Metrorex, pe marginea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM), potrivit declaraţiei liderului Unităţii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi.

Vineri dimineaţă, preşedintele USLM a afirmat, într-o conferinţă de presă, că prevederile Contractului Colectiv de Muncă (CCM) actual expiră pe data de 27 octombrie, iar dacă negocierile vor eşua, sindicaliştii vor declanşa greva generală, undeva pe 10 - 15 noiembrie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO