Mic îndrumar altfel de Black Friday. Cum ajungi la cele mai tari oferte din online

Cu mic, cu mare, retailerii spun că azi este ziua cu cele mai multe şi mai mari reduceri din an. Studiile de specialitate relevă că aproape 12 milioane de români "au auzit de" Black Friday, iar 7 milioane îşi vor cumpăra ceva cu această ocazie, cheltuind, potrivit unei estimări din piaţă, peste un miliard de lei într-o singură zi. Febra reducerilor începe la orele dimineţii şi durează până la sfârşitul zilei, sau până când se termină stocurile pentru cele mai râvnite oferte - de regulă din sfera produselor electronice - electrocasnice.
Economica.net - joi, 17 nov. 2016, 22:00
Mic îndrumar altfel de Black Friday. Cum ajungi la cele mai tari oferte din online

eMAG.ro, CEL.ro, evoMAG.ro, PCGarage.ro sunt printre cele mai mari magazine online, generaliste sau electro-IT, care au anunţat campanii cu ocazia Black Friday. Reduceri la telefoane sau servicii găsim şi la cei patru mari operatori telecom, Orange, Vodafone, Telekom şi RCS & RDS, la retaileri online de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii, precum FashionDays.ro, sau la magazine specializate, cum este F64.ro.

Anul acesta au intrat în joc şi companii de energie – E.On pune la bătaie şase luni de facturi zero la curent prin intermediul eMAG – dar şi site-ul de anunţuri imobiliare Storia.ro, care promite o campanie de trei zile cu reduceri de până la 25% la proprietăţi din toate regiunile ţării.

Reducerile puse la bătaie valoreză, cumulat, zeci de milioane de euro, iar companiile s-au mobilizat pentru o zi cu trafic record pe site-uri şi activitate comercială intensă.

De la televizoare, laptop-uri, smartphone-uri, electrocasnice mari şi mici la haine şi încălţăminte, accesorii auto, produse pentru copii, jocuri şi jucării, ofertele de Black Friday din acest an ademenesc consumatorul român să se despartă de cât mai mulţi bani .

Clientul informat este un client fericit. Este o idee bună ca, înainte de a lansa o comandă, consumatorul să fie bine informat cu privire la produsul dorit, mai ales la preţul practicat de obicei de retaileri.

De asemenea, stocurile sunt limitate. Pentru a prinde produsul preferat la preţ redus, amatorii de shopping trebuie să se trezească dis-de-dimineaţă şi să se îngrămădească pe paginile magazinelor preferate. Unele magazine, precum PCGarage.ro, evoMAG.ro sau FashionDays.ro, încep încă de la miezul nopţii. Unii retaileri adaugă noi oferte pe parcursul zilei, pentru perioade limitate de timp, pentru a-şi încuraja clienţii să stea cu ochii pe reduceri.

Majoritatea magazinelor online permit plata în rate fără dobândă folosind cardurile de cumpărături de la bănci sau planuri de rate de la IFN-uri. Dacă de regulă astfel de planuri de rate sunt limitate la 12 luni, există şi retaileri care acceptă plata în până la 36 de luni. De asemenea, un studiu arată că mulţi români au de gând să cumpere pe datorie de Black Friday. „Sărbătoarea” reducerilor vine însă în fiecare an, precizare valabilă şi în cazul ofertelor cu telefon şi abonament pe 24 de luni de la operatorii telecom.

Pe parcursul zilei de vineri, ECONOMICA.NET vine în sprijinul cititorilor cu cele mai interesante oferte din piaţă, dar şi cu informaţii despre cum le merge principalelor magazine online. În anii trecuţi, s-a întâmplat ca unele site-uri să pice din pricina traficului intens.

Te-ar mai putea interesa și
Austria ameninţă să blocheze declaraţia finală a summitului UE, în lipsa unor decizii concrete privind migraţia
Austria ameninţă să blocheze declaraţia finală a summitului UE, în lipsa unor decizii concrete privind migraţia
Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat, într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt, că este pregătit să blocheze declaraţia finală a summitului Uniunii Europene din această......
Universitatea Politehnica Timișoara a accesat 5,2 milioane de euro pentru digitalizare prin PNRR
Universitatea Politehnica Timișoara a accesat 5,2 milioane de euro pentru digitalizare prin PNRR
Universitatea Politehnica Timișoara a accesat 5,2 milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ...
Autoritățile locale vor monta 7.000 de insule ecologice până în septembrie anul viitor. În București vor fi peste 260
Autoritățile locale vor monta 7.000 de insule ecologice până în septembrie anul viitor. În București vor fi peste 260
Până la finele lunii septembrie 2024 vor fi date în folosință cel puțin 7.000 de insule ecologice digitalizate prin ...
Prefectul Capitalei: Blocurile construite în anii 50 – 60 care necesită consolidare e preferabil să fie demolate decât consolidate, şi construite alte locuinţe în loc
Prefectul Capitalei: Blocurile construite în anii 50 – 60 care necesită consolidare e preferabil să fie demolate decât ...
Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a afirmat că blocurile construite în anii 50 – 60 care necesită consolidare este ...