Mic îndrumar altfel de Black Friday. Cum ajungi la cele mai tari oferte din online

Cu mic, cu mare, retailerii spun că azi este ziua cu cele mai multe şi mai mari reduceri din an. Studiile de specialitate relevă că aproape 12 milioane de români "au auzit de" Black Friday, iar 7 milioane îşi vor cumpăra ceva cu această ocazie, cheltuind, potrivit unei estimări din piaţă, peste un miliard de lei într-o singură zi. Febra reducerilor începe la orele dimineţii şi durează până la sfârşitul zilei, sau până când se termină stocurile pentru cele mai râvnite oferte - de regulă din sfera produselor electronice - electrocasnice.
Economica.net - joi, 17 nov. 2016, 22:00
Mic îndrumar altfel de Black Friday. Cum ajungi la cele mai tari oferte din online

eMAG.ro, CEL.ro, evoMAG.ro, PCGarage.ro sunt printre cele mai mari magazine online, generaliste sau electro-IT, care au anunţat campanii cu ocazia Black Friday. Reduceri la telefoane sau servicii găsim şi la cei patru mari operatori telecom, Orange, Vodafone, Telekom şi RCS & RDS, la retaileri online de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii, precum FashionDays.ro, sau la magazine specializate, cum este F64.ro.

Anul acesta au intrat în joc şi companii de energie – E.On pune la bătaie şase luni de facturi zero la curent prin intermediul eMAG – dar şi site-ul de anunţuri imobiliare Storia.ro, care promite o campanie de trei zile cu reduceri de până la 25% la proprietăţi din toate regiunile ţării.

Reducerile puse la bătaie valoreză, cumulat, zeci de milioane de euro, iar companiile s-au mobilizat pentru o zi cu trafic record pe site-uri şi activitate comercială intensă.

De la televizoare, laptop-uri, smartphone-uri, electrocasnice mari şi mici la haine şi încălţăminte, accesorii auto, produse pentru copii, jocuri şi jucării, ofertele de Black Friday din acest an ademenesc consumatorul român să se despartă de cât mai mulţi bani .

Clientul informat este un client fericit. Este o idee bună ca, înainte de a lansa o comandă, consumatorul să fie bine informat cu privire la produsul dorit, mai ales la preţul practicat de obicei de retaileri.

De asemenea, stocurile sunt limitate. Pentru a prinde produsul preferat la preţ redus, amatorii de shopping trebuie să se trezească dis-de-dimineaţă şi să se îngrămădească pe paginile magazinelor preferate. Unele magazine, precum PCGarage.ro, evoMAG.ro sau FashionDays.ro, încep încă de la miezul nopţii. Unii retaileri adaugă noi oferte pe parcursul zilei, pentru perioade limitate de timp, pentru a-şi încuraja clienţii să stea cu ochii pe reduceri.

Majoritatea magazinelor online permit plata în rate fără dobândă folosind cardurile de cumpărături de la bănci sau planuri de rate de la IFN-uri. Dacă de regulă astfel de planuri de rate sunt limitate la 12 luni, există şi retaileri care acceptă plata în până la 36 de luni. De asemenea, un studiu arată că mulţi români au de gând să cumpere pe datorie de Black Friday. „Sărbătoarea” reducerilor vine însă în fiecare an, precizare valabilă şi în cazul ofertelor cu telefon şi abonament pe 24 de luni de la operatorii telecom.

Pe parcursul zilei de vineri, ECONOMICA.NET vine în sprijinul cititorilor cu cele mai interesante oferte din piaţă, dar şi cu informaţii despre cum le merge principalelor magazine online. În anii trecuţi, s-a întâmplat ca unele site-uri să pice din pricina traficului intens.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...