Michael Brandhuber şi Ludovic Ghisa se retrag din firma de mobilă Becker Romania

Oamenii de afaceri Michael Brandhuber şi Ludovic Ghisa şi-au cedat participaţiile deţinute la producătorul de mobilă Becker Romania către firma germană Berom GmbH, reiese dintr-o decizie a adunării generale a asociaților firmei, consultată de Economica.net. Producătorul de elemente mulate din furnir de fag Becker Romania, care are o fabrică la Gherla, a obţinut afaceri nete de 47,21 de milioane de lei în primul an al crizei generate de Covid-19, cu 12,8% mai mici decât cele realizate în anul 2019, şi marjă de profit net de 6,39%, în scădere faţă de cea realizată în 2019.
Cristina Şomănescu - joi, 11 nov. 2021, 22:02
Michael Brandhuber şi Ludovic Ghisa se retrag din firma de mobilă Becker Romania

Becker Romania a fost fondată în anul 2002, la Gherla (judeţul Cluj), ca subsidiară a producătorului german de mobilă Becker Brakel.

Becker Brakel mai controlează o fabrică de mobilă din satul Suceagu (aflat tot în judeţul Cluj), operată prin firma Becker Solid Wood and Service SRL.

Producătorul de mobilă Becker Romania a încheiat anul 2020 cu afaceri nete de 47,21 de milioane de lei, cu 12,8% mai mici decât cele realizate în anul 2019. Firma de mobilă a avut marjă de profit net de 6,39% în anul 2020, cu peste un punct procentual mai mică decât cea obţinută în anul 2020. Becker Romania a lucrat cu un număr mediu de 265 de salariaţi în anul 2020, în scădere cu 51 de oameni faţă de nivelul anului 2019, arată bilanţurile firmei, comparate de Economica.net.

S-a schimbat structura asociaţilor producătorului de mobilă Becker Romania.

Asociatul Michael Brandhuber cedează societăţii germane Berom GmbH toate părţile sociale deţinute la firma Becker Romania. Este vorba despre 28.743 de părţi sociale, cu valoare nominală de 93 de lei şi valoare nominală totală de 2.673.099 de lei, reprezentând 32,5% din capitalul social al firmei Becker Romania, reiese din hotărârea adunării generale a asociaților firmei din 14 septembrie 2021, consultată de Economica.net.

Asociatul Ludovic Ghisa cesionează firmei germane Berom  GmbH toate părţile sociale pe care le are la firma Becker Romania. Mai precis, vorbim despre 15.477 de părţi sociale, cu valoare nominală totală de 1.439.361 de lei, care reprezintă 17,5% din capitalul social al societăţii Becker Romania, potrivit hotărârii antemenţionate, consultate de Economica.net.

În urma cesiunii, firma Berom GmbH va deţine jumătate din capitalul social al societăţii Becker Romania.

Structura asociaţilor firmei de mobilă Becker Romania înainte de cesiune:

  • Firma germană Fritz Becker GmbH & Co. KG cu 50% din capital social;
  • Michael Brandhuber, cetăţean austriac cu reşedinţa la Cluj – asociat cu 32.5 % din capital social al Becker Romania;
  • Ludovic Ghisa, asociat cu 17.5 %  din capitalul social al firmei de mobilă.

După cesiune, firma de mobilă Becker Romania e deţinută în cote egale de Fritz Becker GmbH & Co. KG şi de Berom GmbH din Germania.

În urma acestei tranzacţii, Brandhuber și Ghisa au fost revocaţi din funcția de administratori ai societăţii Becker Romania. Noii administratori ai producătorului de mobilă sunt Gerrit Becker şi Mario Heiming.

Michael Brandhuber şi Ludovic Ghisa controlează, în continuare, firma Ch Industrial Prod care operează fabrica de umeraşe din lemn, din Gherla. Fiecare dintre cei doi asociaţi are o participaţie de 47.5% la producătorul de umeraşe Ch Industrial Prod, aceştia fiind şi administratorii firmei, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de portalul de specialitate Termene.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul suedez va acorda ajutoare de 5,8 miliarde de euro pentru a atenua efectele scumpirii energiei electrice
Guvernul suedez va acorda ajutoare de 5,8 miliarde de euro pentru a atenua efectele scumpirii energiei electrice
Guvernul suedez a anunţat miercuri că va acorda companiilor şi gospodăriilor aproximativ 60 de miliarde de coroane (5,8 miliarde de dolari), pentru a atenua povara creşterii preţului......
Ministerul Muncii a modificat proiectul de Ordonanță privind majorarea salariilor bugetarilor
Ministerul Muncii a modificat proiectul de Ordonanță privind majorarea salariilor bugetarilor
Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a publicat miercuri, în transparenţă decizională, o nouă variantă a proiectului ...
Două refugii de pe Mont-Blanc au fost redeschise ca urmare a îmbunătățirii condițiilor climatice
Două refugii de pe Mont-Blanc au fost redeschise ca urmare a îmbunătățirii condițiilor climatice
Două refugii care permit ascensiunea pe Mont-Blanc, închise la începutul lui august din cauza ''pericolului mortal'' legat ...
China va trimite trupe în Rusia pentru a participa la exerciții militare comune
China va trimite trupe în Rusia pentru a participa la exerciții militare comune
Trupe chineze se vor deplasa la sfârşitul lunii august în Rusia pentru a participa la exerciţii militare comune, conduse ...