1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 10 º

News

Microsoft omoară brandul Nokia. Telefoanele se vor numi Windows Lumia

Cu o istorie de aproape 150 de ani, brandul Nokia va dispărea. Cel mai probabil, chiar în acest an.

11 sep, 2014 | ECONOMICA.net

Un document care circulă în interiorul Microsoft, consultat de cei de la Phone Arena, arată că producătorul american de software va renunţa, treptat, la folosirea brandului Nokia pentru telefoanele Windows Phone.

Astfel, viitoarele generaţii ale modelelor Nokia Lumia 730 şi Nokia Lumia 830 vor fi denumite cel mai probabil Windows Lumia. Cel mai probabil, Microsoft va renunţa complet la brandul Nokia chiar în acest an, înainte de campania de vânzări pentru Sărbătorile de iarnă.

Totuşi, cei de la Microsoft se pare că se vor feri de o schimare brutală. În viitoarele campanii publicitare, nu vor folosi logo-ul Windows Phone pe terminalele viitoare, ci logo-ul simplu al Windows. De altfel, chiar şi acum, vizitatorii site-urilor regionale Nokia.com sunt redirecţionaţi către site-urile deţinute de Microsoft.

În luna septembrie a anului trecut, Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, a luat hotărârea să achiziționeze Nokia pentru suma de 5,4 miliarde de euro, din care 3,8 milioane de euro pentru divizia de telefoane mobile și 1,6 miliarde pentru patentele deținute de compania finlandeză.

În 2014 compania americană Microsoft a înființat divizia Microsoft Mobile, care a lansat și o surpriză neașteptată pentru utilizatorii de smartphone-uri, Nokia X, un telefon produs de Microsoft, dar care rulează cu sistemul de operare Android al celor de la Google. 

În primăvara acestui an, Stephen Elop, CEO-ul Microsoft Devices a confirmat că brandul Nokia nu o să mai fie folosit foarte mult timp.

Odată cu anunțarea noului Lumia 930, cei de la Microsoft au scos din comunicarea către presă orice urmă a brandului Nokia, acesta regăsindu-se doar pe terminale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO