1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Statul vrea 600 de mil. euro din vânzarea a 15% din Romgaz. Compania ar valora 4,2 mld. euro

Ministerul Economiei vrea să obţină 600 milioane euro din vânzarea pe bursă a 15% din acţiunile Romgaz Mediaş, în noiembrie, şi ia în calcul o listare duală, la Bucureşti şi Varşovia sau Londra.

25 iul, 2013 | Mediafax

"În noiembrie suntem hotărâţi să lansăm listarea Romgaz. Lucrurile sunt ceva mai simple, pentru că pe piaţa de capital este percepută ca un foarte bun plasament. Suma de 600 milioane de euro pentru 15% este puţin cam mare pentru posibilităţile pieţei de capital, de aceea analizăm o listare duală, la BVB şi alternativă fie la Londra, fie la Varşovia", a declarat joi, în cadrul Energy Business Summit, Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei de privatizare din Departamentul Energie al Ministerului Economiei.

Listarea la bursă a Romgaz, companie controlată de stat, a fost amânată de mai multe ori în ultimii ani, la fel cum s-a întâmplat şi cu alte companii din portofoliul statului.

Dumitraşcu a adăugat că listarea Romgaz la Varşovia ar avea avantaje pentru că piaţa de capital poloneză este "interesantă, ajunsă la maturitate şi efervescentă", dar şi dezavantajul apropierii geografice de Bucureşti. Totuşi, Dumitraşcu apreciază că Romgaz ar putea să intre în indicele bursei de la Varşovia şi astfel ar avea vizibilitate.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO