Ministerul Finanțelor a acordat pentru zece companii primele ajutoare de stat din 2021 destinate investițiilor

Primele acorduri de finanţare din anul 2021 destinate companiilor care beneficiază de ajutoare de stat pentru investiţii au fost înmânate, joi, la sediul Ministerului Finanţelor de către ministrul Alexandru Nazare.
AGERPRES - joi, 22 apr. 2021, 17:36
Ministerul Finanțelor a acordat pentru zece companii primele ajutoare de stat din 2021 destinate investițiilor

„În formularea bugetului pentru anul 2021, ne-am asumat creşterea şi susţinerea investiţiilor, atât cele de stat, cât şi private. Investiţiile reprezintă cheia principală pentru relansarea şi creşterea economică a ţării noastre. Vom continua să promovăm proiectele de investiţii şi ne propunem să susţinem companiile care au potenţialul de a-şi extinde şi diversifica activităţile economice, fiind capabile să genereze locuri de muncă. În egală măsură, mizăm pe faptul că, dincolo de efectul stimulativ pe care îl au ajutoarele de stat acordate companiilor private, există şi o contribuţie substanţială care se întoarce la bugetul statului. Încurajez companiile româneşti să aplice pentru schemele de ajutor de stat în vederea stimulării investiţiilor şi creşterii competitivităţii economice”, a declarat ministrul de resort.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanţelor, transmis AGERPRES, în perioada ianuarie – aprilie 2021 au fost emise 11 acorduri de finanţare, în valoare totală de 303,1 milioane lei, pentru zece proiecte de investiţii eligibile să primească ajutor de stat în baza schemei instituită prin H.G. nr. 807/2014, respectiv un proiect de investiţii eligibil pentru a primi ajutor de stat în baza schemei instituite prin H.G. nr. 332/2014.

Cele zece companii, ale căror proiecte de investiţii însumează o valoare totală de 609,9 milioane lei, au obţinut ajutor pentru finanţare în valoare de 303,1 milioane lei.

Totodată, proiectele de investiţii selectate vor genera o contribuţie în valoare totală de 408,1 milioane lei şi un număr de 1.338 noi locuri de muncă, în domeniul industriei prelucrătoare, alimentare şi a serviciilor de dezvoltare de software sau de asistenţă spitalicească.

Obiectivul schemei de ajutor de stat, prin acordarea acestor stimulente, vizează dezvoltarea regională în România şi reducerea decalajelor economice dintre regiuni. În prezent, cele două scheme sunt deschise pentru finanţare, iar depunerea cererilor de acord pentru finanţare este continuă, precizează Ministerul Finanţelor.

Te-ar mai putea interesa și
Toate județele și Capitala se mențin în scenariul verde. Rata de infectare în București este de 1,06
Toate județele și Capitala se mențin în scenariul verde. Rata de infectare în București este de 1,06
Capitala şi toate judeţele ţării sunt în continuare în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu SARS-CoV-2, a anunţat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). ...
Un leu este suficient pentru înfiinţarea unei firme. După apariţia noii legi, numărul SRL-urilor nou înfiinţate a crescut
Un leu este suficient pentru înfiinţarea unei firme. După apariţia noii legi, numărul SRL-urilor nou înfiinţate a ...
Persoanele care doresc înființarea unei societați comerciale în România, beneficiază de o procedură simplificată ...
GCS: 565 de cazuri noi de coronavirus, 38 de morți
GCS: 565 de cazuri noi de coronavirus, 38 de morți
Un număr de 565 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Prețul energie pe bursă a crescut semnificativ, cu peste 150%, în aprilie 2021 față de anul trecut
Prețul energie pe bursă a crescut semnificativ, cu peste 150%, în aprilie 2021 față de anul trecut
Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM (Piaţa pentru Ziua Următoare - PZU) a avut o medie de 309 lei ...