1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

Ministerul Finanţelor a atras, luni, 925 de milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 925 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 76 de luni, la un randament mediu de 4,10% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

23 dec, 2019 | Agerpres

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 800 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,683 miliarde de lei.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 120 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna decembrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 5,945 miliarde de lei, din care un miliard de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discount şi 4,3 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 645 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este mai mare cu aproximativ 1,84 de miliarde de lei faţă de cea programată pentru luna noiembrie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Pe 19 decembrie este programată o licitaţie pentru certificate de trezorerie cu discount, în valoare de 500 de milioane de lei, cu data scadenţei la 21 decembrie 2020 (364 de zile).

Finanţele au programat în decembrie opt emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 4,3 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (645 milioane de lei în total). Emisiunile vor fi de 200 de milioane lei (o emisiune), 500 de milioane lei (cinci emisiuni) şi 800 milioane lei (două emisiuni).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO