1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

News

Ministerul Muncii: Drepturile de primire a ajutoarelor de încălzire se stabilesc începând cu 1 noiembrie

Drepturile de primire a ajutoarelor de încălzire se stabilesc începând cu data de 1 noiembrie, iar familiile și persoanele singure cu venituri reduse trebuie să depună la sediul primăriei de domiciliu o cerere, precum și acte doveditoare privind veniturile și locuința, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii, remis joi AGERPRES.

03 oct, 2013 | Agerpres

Documentele solicitate sunt actele de identitate ale membrilor familiei, dovezi ale veniturilor acestora (adeverințe de salarii, mandate de plată ale unor drepturi sociale etc), înscrisuri cu privire la forma de deținere sau de utilizare a locuinței (act de proprietate, contract de închiriere, împuternicirea proprietarului pentru solicitarea ajutorului pentru încălzire în cazul chiriașilor etc).

Ministerul Muncii precizează că, pentru verificarea documentelor depuse, primăria solicită informații suplimentare solicitanților și altor instituții sau autorități, chiar din alte localități sau județe. În situația în care apar suspiciuni, primăria poate stabili dreptul la ajutor ori valoarea acestuia pe baza unei anchete sociale.

Formularul de cerere a fost modificat anul acesta ca urmare a includerii consumatorului de energie electrică în rândul beneficiarilor de ajutoare de încălzire.

Noile modele de formulare vor putea fi procurate de la sediile primăriilor sau de pe paginile web ale acestora, ale agențiilor pentru plăți și inspecție socială sau de pe site-ul Ministerului Muncii, după încheierea procesului de avizare interministerială a unei hotărâri de guvern privind noul model de cerere și aprobarea de către Excutiv.

Ajutorul se acordă oricând pe perioada actualului sezon rece (1 noiembrie 2013 — 31 martie 2014) pentru perioada rămasă de la depunerea cererii și până la sfârșitul sezonului.

Această măsură de sprijin, suportată din bugetul de stat și/sau, după caz, din bugetele locale, destinată consumatorilor vulnerabili are drept scop acoperirea integrală sau, după caz, a unei părți din cheltuielile cu încălzirea locuinței. Se acordă pentru consumatorii de energie termică în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, dar numai pentru un singur sistem de încălzire principal utilizat.

Primarii pot acorda ajutoare din bugetele locale peste limitele de venituri și/sau cuantumurile reglementate de la bugetul de stat.

La solicitarea consiliilor județene și cu avizul Autorității Naționale de Meteorologie, perioada sezonului rece poate fi prelungită într-unul sau mai multe județe.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO