1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Extern

Ministerul rus al Agriculturii pregăteşte un răspuns la decizia UE de a prelungi sancţiunile împotriva Rusiei

Ministerul rus al Agriculturii a informat luni că a început să elaboreze o propunere referitoare la prelungirea embargoului impus pentru produsele alimentare occidentale, ca măsură de răspuns la decizia Uniunii Europene de a prelungi sancţiunile împotriva Rusiei, a declarat pentru Ria Novosti biroul de presă al Ministerul rus al Agriculturii, anunţă Agerpres.

22 iun, 2015 | Agerpres

"Ministerul pregăteşte propriile sale propuneri, lucrările în acest sens au început", se arată în comunicatul Ministerul rus al Agriculturii.

Miniştrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene au decis luni prelungirea sancţiunilor economice împotriva Rusiei până la sfârşitul lunii ianuarie 2016. Aceste sancţiuni prevăd interdicţii de viză şi îngheţarea conturilor unor responsabili ruşi sau ucraineni proruşi, dar şi măsuri împotriva unor sectoare întregi ale economiei ruse, precum cel bancar, al apărării sau cel petrolier.

În replică, premierul rus, Dmitri Medvedev, a cerut vicepremierului Sergey Prikhodko să pregătească o solicitare către preşedintele Vladimir Putin în vederea prelungirii măsurilor restrictive introduse în contrapartidă de Rusia în luna august 2014. De asemenea, Medvedev a informat că Guvernul de la Moscova pregăteşte un act normativ în care va preciza bunurile vizate de sancţiuni.

În luna august 2014, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice, timp de un an, importurile de produse agricole şi alimentare provenite din ţările care au impus sancţiuni Rusiei, în contextul crizei din Ucraina. Lista includea produse din carne şi lapte, precum şi fructe şi legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia şi Norvegia.

Înaintea instituirii embargoului, circa 6.000 de companii europene exportau în Rusia produse agroalimentare, acestea fiind înlocuite în prezent de societăţi din Asia, Africa şi America Latină, dar şi din ţări europene care nu sunt membre ale UE, cum este Serbia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO