Ministerul Sănătăţii: Peste 57.000 de infecţii nosocomiale în spitalele din România, înregistrate în ultimii 5 ani

Între anii 2010 şi 2015 au fost înregistrate peste 57.000 de infecţii nosocomiale în spitalele din România, cele mai multe fiind constatate în unităţile sanitare din judeţele Iaşi, Cluj şi Timiş şi din Capitală, iar secţiile cu cele mai mari probleme sunt ATI, Chirugie, dar şi Pediatrie, potrivit Ministerului Sănătăţii, transmite News.ro.
Economica.net - sâm, 21 mai 2016, 16:48
Ministerul Sănătăţii: Peste 57.000 de infecţii nosocomiale în spitalele din România, înregistrate în ultimii 5 ani

Datele au fost transmise de către Ministerul Sănătăţii către doi parlamentari, în urma interpelărilor făcute de aceştia la instituţii, iar răspunsurile au fost publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor.

”În cadrul acţiunilor de control au fost verificate 367 de unităţi sanitare cu paturi, din care 341 unităţi sanitare cu paturi şi un număr de 26 de unităţi sanitare cu paturi, prinate”, se arată în răspunsul Ministerului Sănătăţii.

Pentru deficienţele constatate, mai precizează sursa citată, în cadrul controalelor au fost aplicate 626 de sancţiuni contravenţionale, din care 369 de amenzi în valoare de 340.900 lei, 254 de avertismente şi 3 decizii de suspendarea a activităţii.

În total, numărul infecţiilor nosocomiale din spitalele din România identificate şi înregistrate de Ministerul Sănătăţii este de 57.088, potrivit datelor centralizate de instituţie.

Citeşte pe larg, pe News.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...