Ministerul Transporturilor propune exproprieri suplimentare pentru A0 Sud și Drum Expres Brăila – Galați

Ministerul Transporturilor a inițiat două proiecte pentru exproprieri suplimentare pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud), unde lucrează deja turcii de la Alsim Alarko, și pe Drumul Expres Brăila - Galați.
Anemona Andone - mar, 13 apr. 2021, 22:16
Ministerul Transporturilor propune exproprieri suplimentare pentru A0 Sud și Drum Expres Brăila - Galați

Ministerul Transporturilor propune, pentru realizarea lotului 2 din A0 Sud, exproprierea a încă două imobile în suprafață totală de 130 mp. Valoarea despăgubirilor este de 1.500 lei, conform proiectului publicat pe site-ul propriu.

Pentru acest lot din A0 Sud a fost emisă autorizație de construire încă de anul trecut iar cosntructorul turc Alsim Alarko a demarat deja lucrările de construcție.

Și pentru Drumul Expres Brăila – Galați au fost aprobate exproprieri încă de anul trecut, însă pentru realizarea acestui obiectiv se mai propune exproprierea a încă două imobile nou identificate, în suprafață totală de 587 mp, aflate pe raza teritorială a localității Vădeni din județul Brăila. Valoarea despăgubirilor se ridică la 64.000 de lei, potrivit proiectului nou inițiat de minister.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) l-a desemnat în toamna anului trecut câștigător pentru construcția Drumului Expres Brăila – Galați pe antreprenorul român Dorinel Umbrărescu, însă acesta a fost contestat. Conform informațiilor Economica.net, între timp s-a renunțat la contestație, astfel că ar putea fi semnat contractul cu grupul UMB.

 

Te-ar mai putea interesa și
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România....
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...