Ministrul Sănătăţii trimite Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie

Ministrul Sănătăţii va trimite Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, fiind vorba de verificări în legătură cu managerul unităţii medicale, dr. Monica Pop.
Economica.net - mie, 01 iun. 2016, 08:58
Ministrul Sănătăţii trimite Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie

‘Va exista un control, aceasta este procedura legală. Trebuie să trimitem Corpul de control să constate şi să probeze cu documente ceea ce se spune în această dimineaţă despre cazul doamnei Pop’, a precizat Colintineanu într-o conferinţă de presă.

El a amintit articolul 178 din Legea 95/2006 referitor la ce poate şi ce nu poate face un manager de spital.

‘Pot să fac referire la articolul 178 din Legea 95/2006, care spune în mod clar că funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu exercitarea oricăror altor funcţii salarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical din aceeaşi unitate’, a explicat Colintineanu.

Purtătorul de cuvânt al ministerului a adăugat că, în cazul în care ‘se va proba acest lucru în urma raportului de control, atunci în mod evident cazul acesta va fi tratat cu maximă seriozitate, pentru că reprezintă o încălcare a legii’.

Luni, pe site-ul jurnalistului Cătălin Tolontan a fost publicat un articol în care se spune, printre altele, că Monica Pop ‘este cel mai longeviv director de spital din Capitală şi a beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa’.

Ulterior, managerul Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice, prof. dr. Monica Pop, a declarat pentru Agerpres că nu a fost niciodată susţinută politic.

‘Tot ce a scris cu susţinerea politică nu este adevărat. Eu sunt managerul spitalului din 1993, timp în care au venit toate partidele la Ministerul Sănătăţii şi nu am avut niciodată niciun fel de problemă politică, nici de susţinere, nici de dorinţă de a intra în vreun partid’, a precizat Monica Pop.

Ea a susţinut că îl va acţiona în judecată pe jurnalistul Cătălin Tolontan pentru ‘afirmaţiile nereale’.

‘Tot ce a scris acolo este neadevărat sau în orice caz singurul adevărat este că am spus că nu am fost susţinută politic niciodată, iar dacă aş fi fost, nu cred că era vreo problemă, dar nu am fost. (…) Categoric, domnul Tolontan a făcut asta ca să îmi dea în cap pentru că mi-am permis să îl contrazic şi să spun că ceea ce a zis azi dimineaţă este o isterie care va duce la morţi pur şi simplu, pentru că sunt pacienţi care nu mai au încredere în spitalele româneşti şi se duc acolo când nu mai au ce să facă colegii mei medici. Consider că este o acuzaţie de genocid lucrul acesta, pentru că isteria pe care a creat-o este reală în proporţie de 25%, dar nici atât nu e adevărat’, a spus Monica Pop.

Medicul a adăugat că în privinţa conflictului cu ANI există o hotărâre judecătorească. ‘Avem hotărâre judecătorească în ceea ce priveşte conflictul cu ANI şi, mai mult decât atât, ANI mi-a plătit şi despăgubiri’, a punctat Pop.

Te-ar mai putea interesa și
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în august, active de peste 86 miliarde de lei, în creştere cu 25,85%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în august, active de peste 86 miliarde de lei, în creştere cu 25,85%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 86,261 miliarde de lei, la 31 august 2021, în creştere cu 25,85% faţă de nivelul existent la 31 august 2020, potrivit datelor......
Pandemia a schimbat modul în care antreprenorii se raportează la cifre. O treime lucrează prudent şi gestionează atent cheltuielile
Pandemia a schimbat modul în care antreprenorii se raportează la cifre. O treime lucrează prudent şi gestionează atent ...
 Pandemia a schimbat modul în care antreprenorii se raportează la cifre, astfel 31,5% lucrează prudent şi gestionează ...
GCS: 3.817 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Peste 35.000 de teste efectuate în ultimele 24 de ore
GCS: 3.817 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Peste 35.000 de teste efectuate în ultimele 24 de ore
Un număr de 3.817 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
PAID: Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 3,87% în august
PAID: Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 3,87% în august
Numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) a crescut în august 2021 cu 3,87%, ajungând la aproximativ ...