Ministrul Transporturilor: Pe 20 decembrie dăm în folosinţă cei trei kilometri de pe autostrada A3 în zona Petricani

Cei trei kilometri care vor întregi autostrada A3 (Bucureşti - Ploieşti) în zona Petricani vor fi daţi în folosinţă pe 20 decembrie, iar alţi 15 kilometri de autostradă din lotul 2 Lugoj-Deva se vor deschide pe 15 decembrie, a declarat, sâmbătă, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.
Economica.net - sâm, 19 nov. 2016, 15:49
Ministrul Transporturilor: Pe 20 decembrie dăm în folosinţă cei trei kilometri de pe autostrada A3 în zona Petricani

‘Pe 15 decembrie vor fi daţi în folosinţă 15 kilometri de autostradă pe lotul 2 Lugoj-Deva şi o să mai fie 3 kilometri la A3. Acest lot nu este important pentru ieşirea pe autostradă, ci este important pentru Petricani. După cum ştiţi, eu chiar am lucrat în zonă, la Renault, şi toată lumea din Doamna Ghica vine pe Petricani. Este aglomeraţie foarte mare, mai trece şi trenul câteodată şi se blochează de multe ori. Dacă deschidem acest tronson putem oferi o altă alternativă în cazul în care se produce un accident sau un blocaj oamenii să poată ajunge în nordul oraşului pe acea variantă folosind şoseaua de centură. Este programată (deschiderea n.r.) pe 20 de decembrie’, a precizat Sorin Buşe, care a răspuns unei întrebări referitoare la numărul de kilometri care vor fi daţi în folosinţă în acest an.

În ceea ce priveşte contractele de deszăpezire încheiate până în prezent, şeful de la Transporturi a afirmat că toate zonele sunt acoperite în totalitate.

‘Noi am lansat în mai licitaţie pentru absolut toate cele 56 de contracte. Din acestea, 40 au fost atribuite, iar zece au fost contestate. Din acestea contestate, noi estimăm că probabil patru sau cinci o să fie contestaţii valabile, patru sau cinci probabil că nu, iar şase le-am respins noi, pentru că nu îndeplineau condiţiile conform documentaţiei. Dar prevăzând aceasta noi avem nişte contracte cadru care acoperă şi zonele care nu au fost prinse în contracte. Acum suntem acoperiţi în totalitate pentru deszăpezire. Sincer să fiu este iniţiativa CNAIR, a domnului Homor de a porni în premieră această activitate în mai, deci nu în noiembrie – decembrie’, a adăugat Buşe.

De asemenea, acesta susţine că există sare şi nisip, dar şi echipamente pentru a putea face faţă deszăpezirilor.

‘Ieri trebuia să semnez contractul cu Societatea Naţională a Sării (Salrom), deci nu cred că este o problemă, avem sare, nisip. Mai mult, am mai făcut ceva, încă o lună sau două, avem echipamente care sunt închiriate, dar am demarat procesul de licitaţie acum o lună care o să se încheie în curând şi de la începutul anului viitor, CNAIR o să aibă echipamentul lor. Asta este o altă îmbunătăţire faţă de anii trecuţi’, a subliniat ministrul Transporturilor.

Întrebat cum comentează acuzaţiile aduse de către şoferi CNAIR în cazul accidentului în lanţ care a avut loc recent pe A2, şeful de la Transporturi a afirmat că situaţia este mai complexă şi doar instituţiile abilitate după ce vor analiza minuţios vor decide cu exactitate ceea ce s-a întâmplat.

‘Şoferii pot să spună foarte multe lucruri, deşi Poliţia este cea care trebuie să spună, în primul rând, cum erau maşinile echipate, care erau condiţiile de trafic, cu ce viteză s-a condus şi ce distanţă se lasă între maşini. Acestea sunt concluzii care nu se pot trage pripit. Nici eu, nici dumneavoastră, prin ceea ce vedem. Trebuie cei abilitaţi să analizeze şi sunt analize foarte minuţioase care vor decide ceea ce s-a întâmplat, mai ales într-o situaţie complexă ca aceasta unde nu este o singură cauză, ci o combinaţie’, a adăugat Buşe.

Ministrul Transporturilor a participat sâmbătă la un eveniment organizat de Metrorex la Dispeceratul Central, pentru a marca 37 de ani de la punerea în exploatare a metroului.

La jumătatea acestei săptămâni, nouă autovehicule au fost implicate într-un accident pe A2 Bucureşti – Constanţa, în urma căruia patru persoane au fost rănite, în timp ce pe sensul dinspre Constanţa spre Capitală alte şapte autovehicule s-au tamponat, însă au rezultat doar pagube materiale, fără victime. Accidentele de pe Autostrada A2 s-au produs pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul alunecos, potrivit Brigăzii Rutiere a Poliţiei Române.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a constituit o omisie care va cerceta şi va stabili modul în care s-a intervenit şi s-a acţionat pe autostrada A2 unde s-a format o peliculă de gheaţă.

Te-ar mai putea interesa și
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate în privința restricțiilor
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate ...
Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 este mai puţin letală, prin urmare ea permite ''mai multă flexibilitate'' în privinţa restricţiilor, a spus preşedintele chinez Xi Jinping într-o......
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiştii pentru climă Last Generation din Germania plănuiesc să reia şi să intensifice protestele începând de luni ...
Viktor Orban acuză Bruxelles-ul că a înghețat din motive strict politice fondurile europene destinate Ungariei
Viktor Orban acuză Bruxelles-ul că a înghețat din motive strict politice fondurile europene destinate Ungariei
Premierul ungar Viktor Orban a acuzat vineri Comisia Europeană că îngheaţă din motive strict politice fondurile europene ...
Olanda acceptă intrarea României și Croației în Schengen, dar nu și pe a Bulgariei
Olanda acceptă intrarea României și Croației în Schengen, dar nu și pe a Bulgariei
Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar va bloca aderarea Bulgariei, ...