1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Ministrul Transporturilor: Vom face 23 de minute cu trenul până la Otopeni

Până la sfârşitul anului vor fi lansate două licitaţii pentru proiectul de metrou spre Otopeni (Magistrala 6), în paralel cu finalizarea unei rute feroviare prin care călătorii vor putea ajunge în doar 23 de minute de la Gara de Nord la Aeroport, potrivit ministrului Transporturilor Dan Costescu.

27 apr, 2016 | ECONOMICA.net

"Proiectul de metrou spre Otopeni (Magistrala 6) care stătea de 5 ani fără să se facă niciun demers, în acest moment noi l-am pus în ordine. Avem o analiză în fiecare săptămână asupra stadiului lui, iar obiectivul este ca, la sfârşitul acestui an, să avem lansate două licitaţii, pentru tunel şi, respectiv, pentru lucrări de arhitectură şi echipamente de ventilaţie şi pentru restul echipamentelor de control din tunel. Asta înseamnă că, din acest moment, el este considerat un proiect lansat - nu se mai poate întoarce, nu se mai poate opri, va merge până la finalizarea sa", a spus Costescu într-un interviu acordat Agerpres.

Ministrul a mai spus că în paralel cu proiectul de metrou va fi reparată şi calea ferată dintre Gara de Nord şi Aeroport.

"Metroul este orientat spre a culege, a opri foarte des în staţii şi a culege un număr de călători - şi avem pe traseul care pleacă din 1 Mai o mulţime de zone dens populate de unde va culege. Pe de altă parte, proiectul feroviar are cu totul alt scop. Se va face doar reparaţia căii, care intră în planul anual al CFR Infrastructură. Se vor face în costurile de exploatare, cu 400 şi ceva de mii de lei, deci un cost destul de mic. Vom pune material rulant mai nou", a precizat ministrul.

Potrivit acestuia, la sfârşitul proiectului, se vor face 23 de minute în loc de 40 şi ceva cum e acum, deci aproape la jumătate. "Ăsta este rolul lui: nu vor opri să ia pasageri de pe parcurs, poate cel mult dintr-o staţie", a explicat Costescu, ce estimează că lucrările pe această ruta feroviară vor fi finalizate până la sfârşitul anului.

Citeşte şi Metrou şi tren până la Otopeni. Ministerul Transporturilor pregăteşte lansarea unui mare proiect de infrastructură

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO