Misavan a finalizat ultima etapă a depozitului logistic de la Miroslava, din județul Iași, o investiție în care a băgat 7 milioane de euro

Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan anunță că a finalizat ultima etapă a depozitului logistic din Parcul Industrial Miroslava, județul Iași, care a implicat construcția de birouri și mutarea sediului companiei de la Voinești (județul Iași).
Ion Dobreanu - lun, 16 mai 2022, 16:40
Misavan a finalizat ultima etapă a depozitului logistic de la Miroslava, din județul Iași, o investiție în care a băgat 7 milioane de euro

Investiția totală în depozitul logistic a fost de 7 milioane de euro, sumă ce include construcția acestuia, dotările tehnologice și stocurile de marfă. Proiectul depozitului logistic a fost necesar deoarece Misavan și-a propus, ca strategie prioritară, să-și deservească cât mai eficient clienții, să vină în întâmpinarea nevoilor acestora și, bineînțeles, pentru o gestionare cât mai bună a timpilor de livrare, dar fiind faptul că în ultimii doi ani lanțurile logistice au fost afectate.

Proiectul a fost dînceput în iunie 2020, construcția sa se întinde pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați și cuprinde, pe lângă zona de depozitare și logistică, și o zonă de de birouri, implicit sediul companiei Misavan. Capacitatea maximă de depozitare densă este de aproximativ 4.800 de locuri de paleți. Depozitul deservește toate cele 12 filiale ale companiei din întreaga țară.

”Depozitul logistic a început să fie funcțional încă din luna martie, lucru care ne-a ajutat să îmbunătățim procesul și timpii de livrare a produselor. Ultima fază a proiectului, finalizată luna aceasta, a fost zona de birouri care a însemnat și mutarea sediului firmei din Voinești în Miroslava. Strategia noastră este să fim cât mai aproape de clienți, deservindu-i cât mai rapid”, a declarat Ciprian Otea, director general Misavan.

În 2021, compania și-a consolidat poziția pe piața de profil, înregistrand o creștere de 12% a cifrei de afaceri față de 2020 (aproximativ 114 milioane de lei), iar pentru anul acesta estimează o creștere similară. Cu cea mai mare investiție din ultimii ani finalizată, Misavan are în plan pentru 2022 o serie de investiții care vizează extinderea gamelor de produse și modernizarea facilităților actuale de producție.

”Avem câteva investiții în desfășurare pe care vrem să le finalizăm înainte de a ne implica în proiecte mult mai ample. În ultimii ani am crescut constant și ne propunem să păstrăm trendul și pentru 2022, mai ales că investiția de la Miroslava ne ajută să deservim rapid clienții. Există un trend de revenire a pieței B2B după acești doi ani de pandemie, angajații încep să revină la birou, prin urmare, cererea de soluții complete de curățenie pentru uz profesional este în creștere”, a spus Ciprian Otea.

Anul trecut, spre exemplu, peste 10.000 de companii au ales Misavan ca furnizor pentru produsele lor de curățenie, iar pentru 2022 se dorește creșterea portofoliului de clienți.

Portofoliul companiei cuprinde peste 1.500 de produse, fie soluții concentrate, pentru uz profesional (adresabilitate publicului profesional), fie gata de utilizat, în recipiente de diferite dimensiuni, pentru toate categoriile de consumatori, inclusiv adaptate pentru utilizarea casnică. Cele mai cunoscute și comercializate sunt cele din gama premium Dr. Stephan.

Lansate inițial pentru uz profesional, targetul fiind afacerile din domeniul HoReCa, office, medical, industrie și auto, produsele Dr. Stephan au fost adaptate în ultimii ani pentru retail și consumatorii casnici. Comercializarea produselor către consumatorul final se face și prin intermediul site-ului, www.misavan.ro, unde sunt expuse doar produsele cu cea mai mare adresabilitate către publicul larg.

Dezvoltarea la nivel național a businessului Misavan a însemnat și creșterea numărului de angajați, inclusiv în perioada 2020-2021. În prezent, compania are peste 340 de angajați în toată țara.

Despre Misavan

Compania Misavan, specializată în producerea și distribuirea de produse și soluții de curățenie, a fost înființată la Iași, în urmă cu 22 de ani. Inițial, obiectul principal de activitate a fost distribuția produselor de menaj pentru consumatorii retail din zonă, compania extinzându-și ulterior activitatea pe piața produselor și a soluțiilor de curățenie preponderent către domeniul profesional. În prezent, portofoliul companiei cuprinde peste 1.500 de produse, care sunt disponibile și în magazinul online www.misavan.ro. Produsele Misavan sunt comercializate atât în ambalaje de dimensiuni mari, destinate utilizatorilor industriali, cât și în formate mai mici, ușor de utilizat de către consumatorii casnici.

Te-ar mai putea interesa și
Cele mai mari producții de porumb boabe din 2021, în județele Galați, Ialomița și Călărași
Cele mai mari producții de porumb boabe din 2021, în județele Galați, Ialomița și Călărași
Cea mai mare cantitate de porumb boabe din ţară, respectiv 3,6 milioane de tone, a fost obţinută anul trecut în regiunea Sud-Est, unde sunt incluse judeţele Brăila, Buzău, Constanţa,......
Rusia anunță că a cucerit orașul ucrainean Lisiciansk și a „eliberat” întreaga regiune Lugansk
Rusia anunță că a cucerit orașul ucrainean Lisiciansk și a „eliberat” întreaga regiune Lugansk
Rusia a declarat că a cucerit oraşul Lisiciansk, din estul Ucrainei, şi întreaga regiune Lugansk, transmite duminică ...
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în mai, active de 88,03 miliarde de lei, în creștere cu 7%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în mai, active de 88,03 miliarde de lei, în creștere cu 7%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 88,03 miliarde lei, la finalul lunii mai 2022, în creştere ...
CNAIR: Reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1
CNAIR: Reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1
CNAIR a anunțat că de luni, 4 iulie, reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1 pe ...