1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 16 º

Finanţe şi bănci

Mişu Negriţoiu se lansează în antreprenoriat. Şi-a făcut firmă de intermedieri financiare

Mişu Negriţoiu, fostul şef al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), şi-a făcut firmă de intermedieri financiare

15 noi, 2017 | ECONOMICA.net
(update 15 noi, 2017 17:36) Mişu Negriţoiu: Este o societate de consultanţă pe piaţa serviciilor financiare

După cum ne-a declarat Mişu Negriţoiu, societatea nou înfiinţată "este pur şi simplu o societate de consultanţă pe piaţa serviciilor financiare. Ştiu că în actul constitutiv sunt trecute codurile CAEN mai general, dar ele pot fi detaliate. Nu este nici broker de asigurări, nici SSIF sau companie de administrare a fondurilor de investiţii."

Compania Mişu Negriţoiu & Partners, cu sediul în Bucureşti, a luat fiinţă miercuri, 15 noiembrie, potrivit unui anunţ publicat în Monitorul Oficial.

Societatea se ocupă cu activităţi auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv asigurări şi fonduri de pensii, potrivit datelor din MO.

Mişi Negriţoiu este fondator şi administrator al companiei, iar adresa sediului companiei coincide cu domiciliul fostului preşedinte al ASF.

Mişu Negriţoiu & Partners are un capital social de 3.000 de lei divizat în 300 de părţi sociale a câte 10 lei fiecare. De altfel, Negriţoiu anunţase în ultima conferinţă de presă că va intra în mediul privat, probabil în zona fondurilor de investiţii. Codul CAEN în baza căruia a fost înfiinţată soicietatea este 6619, ceea ce înseamnă mcă nu va avea nevoie de autorizarea de funcţionare de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, ci va funcţiona doar în baza legii societăţilor copmerciale.

Proaspătul antreprenor a fost revocat, în luna mai, de Parlament, din funcţia de preşedinte al ASF, după scandalul privind naţionalizarea fondurilor de pensii private obligatorii. Negriţoiu a fost şef la ASF începând din aprilie 2014.Listă ştiri

Anterior, începând din 1997, a ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul grupului financiar olandez ING, devenind şeful ING Bank România, funcţie pe care a ocupat-o până în 2013.

Negriţoiu a fost deputat din partea PDSR în legislatura 1996-2000, dar a demisionat în 1997 pentru a se alătura grupului ING.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO