1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

News

MT: Planul de administrare revizuit al fostului CA a CFR, o compilaţie

Reprezentanţii Adunării Generale a Acţionarilor CFR SA au respins luni planul de administrare revizuit prezentat de fostul Consiliu de Administraţie al CFR SA fiindcă acesta era o compilaţie între planul de administrare iniţial şi planul de management, conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor, remis, miercuri, AGERPRES.

17 apr, 2013 | Agerpres

'Planul de administrare prezentat nu avea caracter de anticipare şi de rezolvare a cerinţelor operatorilor de transport, analizele referitoare la dinamica generatorilor de cerere pentru transportul de marfă/călători fiind un capitol inabordabil. Măsurile privind dezvoltarea infrastructurii feroviare erau exhaustive şi generale, în contextul în care atragerea şi accesarea fondurilor nerambursabile prin programul POS-T reprezintă o prioritate şi un obiectiv asumat de minister.  Nu mai puţin important este faptul că orice întârziere în implementarea unor măsuri prompte şi viabile de eficientizare a întreprinderilor publice, influenţează negativ buna funcţionare a acestora, ceea ce ar atrage în mod cert încălcarea angajamentelor asumate în cadrul acordurilor cu instituţiile financiare internaţionale, cu consecinţe grave din perspectiva echilibrului bugetar', se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, pentru Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA prioritare sunt aspectele economico-financiare şi cele de natură tehnică şi legislativă, astfel încât, prin efectul de ansamblu al acestora, să se poată asigura viabilitatea activităţii companiei şi încadrarea în obiectivele stabilite prin acordul încheiat de Guvernul României şi FMI şi prin angajamentele asumate în cadrul acordurilor cu instituţiile financiare internaţionale.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a CNCF CFR SA a solicitat Consiliului de Administraţie să prezinte în data de 8 aprilie 2013 forma revizuită a planului de administrare (prezentat în 2 aprilie 2013), întrucât forma iniţială nu prevedea obiective cuantificate privind rezultatele prognozate pentru atingerea obiectivelor şi criteriilor de performanţă, principiile de bună practică stipulate în ghidul de guvernanţă corporatistă realizat de Banca Mondială şi Ministerul Transporturilor, dezvoltarea infrastructurii feroviare pentru sporirea gradului de siguranţă, dezvoltarea strategiei pentru obţinerea viitoarelor finanţări POS T, şi nu în ultimul rând, corelarea planului cu angajamentele asumate de Guvernul României, Ministerului Transporturilor şi ale CNCF CFR SA în cadrul acordurilor cu instituţiile financiare internaţionale.

'În actualul context economic, considerăm că imperios necesar nu este demararea unei campanii de imagine, ci în mod cert, trebuie să lansăm strategii rapide pentru crearea premiselor legislative şi administrative care să conducă la creşterea eficienţei companiei, iar eficienţa depinde în mod determinant de performanţa managementului şi de corecta implementare a mecanismelor de bună guvernare', se mai spune în comunicatul MT.

Adunarea Generală a Acţionarilor CFR SA a respins luni planul de administrare revizuit, în aceste condiţii mandatul Consiliului de Administraţie încetând de drept. Din Consiliul de Administraţie al CFR făceau parte Lucian Isar (preşedinte), Enache Jiru, Sophocleous Dimitris, Dănuţ - Leonard Sandu şi Florian Raimund Kubinschi, membri.

Tot luni, AGA a numit un nou CA, format din Sorin Mîndruţescu, Peter Weiss, Peter Raymond Kubinski, Enache Jiru şi George Micu (ales şi în funcţia de director general).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO