1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

News

Negocierile PNL-PDL s-au încheiat. Numele partidului care va rezulta din fuziune este PNL

Echipele de negociere pentru fuziunea PNL-PDL au finalizat discuţiile, ajungând la o înţelegere privind Statutul noului partid, numele şi protocolul de fuziune. Liberalii şi reprezentanţii PDL au convenit, miercuri, ca numele partidului rezultat din fuziunea celor două formaţiuni să fie PNL, au declarat pentru MEDIAFAX surse din echipele de negociere.

16 iul, 2014 | Economica.net

Echipele de negociere pentru fuziunea PNL-PDL au finalizat miercuri discuţiile, ajungând la o înţelegere privind Statutul noului partid, numele şi protocolul de fuziune, au anunţat Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban, refuzând să precizeze numele noului partid până la momentul votului din BPN al PDL.

Surse din echipele de negociere au declarat pentru MEDIAFAX că viitorul partid se va numi PNL.

Această decizie urmează să fie validată miercuri în şedinţa BPN al PDL, care este programată să înceapă la ora transmiterii acestei ştiri, precum şi în şedinţa Delegaţiei Permanente a liberalilor, care va avea loc luni.

"Astăzi a mai avut loc o şedinţă a comisiei de negociere a fuziunii dintre PDL şi PNL. Am încheiat aceste discuţii. Absolut toate elementele rezultatului negocierilor vor fi anunţate după ce vor fi supuse forurilor de conducere ale celor două partide. În speţă, în mai puţin de o oră, vom prezenta aceste rezultate ale discuţiilor Biroului Politic Naţional al PDL, după care vom putea face comunicări complete, după ce va fi discutat acest rezultat de către colegii noştri', a afirmat Predoiu, la sediul PNL, la finalul discuţiilor.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, la rândul său, că statutul noului partid a fost definitivat din punctul de vedere al echipei de negociere.

'Din punctul de vedere al echipei de negociere, da (statutul a fost definitivat - n.r.). Am convenit la nivelul echipei de negociere asupra tuturor aspectelor legate de corpul statutului, cât şi de ceea ce înseamnă dispoziţii tranzitorii şi protocolul de fuziune', a arătat Orban.

Întrebat ce modificări au fost făcute, el a spus că nu poate da detalii până în momentul în care documentele care au fost negociate şi asupra cărora s-a convenit nu vor fi ratificate în organismele de conducere ale celor două partide.

'PNL are un calendar clar de evenimente, o să aibă reuniunea Biroului Politic, ulterior reuniunea Delegaţiei Permanente, în 21 iulie, în care vom ratifica toate înţelegerile pe care le-am făcut în echipa mixtă de negociere şi, de asemenea, vom stabili candidatul la Preşedinţia României din partea PNL', a explicat vicepreşedintele liberalilor.

La discuţiile de miercuri au participat din partea PNL Teodor Atanasiu, Ludovic Orban, Mihai Voicu, Alina Gorghiu, Dan Motreanu, Marian Petrache, iar din partea democrat-liberalilor Cătălin Predoiu, Ioan Oltean, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur, George Scripcaru, Mircea Hava şi Adriana Săftoiu

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO