1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Nemţii intră tare pe un nou segment: maşina de familie

Producătorii auto germani vor marşa, la ediţia salonului auto de la Frankfurt din acest an, pe segmentul berlinelor supraînălţate, atât pentru a mulţumi o mare parte a consumatorilor europeni, cât şi pentru a scădea costurile.

19 aug, 2013 | Economica.net

Cei de la Mercedes au dat recent câteva detalii despre noul lor crossover compact, GLA, concept care a fost prezentat încă din primăvară la Salonul de la Sanghai. Cu o caroserie de break supraînălţat (4,41 metri lungime, 1,49 înălţime), noul model va concura şi cu X1 al celor de la BMW şi cu Q3 al celor de la Audi.

În plus, şi BMW şi Audi pregătesc noi modele din această gamă. Constructorul bavarez va lansa cel mai probabil în această toamnă Active Tourer, un monovolum cu tracţiune faţă al cărui concept a fost deja prezentat. Modelul, care va fi lansat în producţia de serie din 2014, va fi disponibil şi în varianta cu şapte locuri, purtând numele de Gran Tourer. În plus, potrivit unor zvonuri care circulă deja de ceva vreme, şi Audi îşi va face intrarea pe acest segment al familialelor, cu un proiect de monovolum care se va numi cel mai probabil A3 Sportvan.

De ce fac producătorii germani de lux asta? Deşi caroseriile sunt noi, ele vor fi puse fie pe platforme deja consacrate (platforma GLA este de la noua clasă A), fie vor împărţi aceeaşi platformă cu alte modele: viitorul monovolum BMW va fi "aşezat" pe o nouă platformă cu viitorul Mini. Nu doar platformele vor fi "împărţite", ci chiar o parte din componente. De exemplu, planşa bord a Mercedes GLA va fi cea prezentă pe noua A Klasse. Aşadar, reduceri de costuri cu care producătorii germani de maşini scumpe speră să aibă succes pe un segment rezervat până acum maşinilor din segmentul mediu de preţ

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO