1EUR = 4.8698 RON | Bucureşti 18 º

Companii

NEPI a atras 59 milioane euro în câteva ore, printr-o majorare de capital

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) a atras 700 milioane ranzi sud-africani (59 milioane euro), printr-o majorare de capital derulată în decurs de câteva ore şi la care au participat doar anumiţi investitori.

15 apr, 2013 | Mediafax

"NEPI a încheiat oferta ABB. Datorită cererii puternice, majorarea de capital s-a făcut pentru 700 de milioane ranzi sud-africani (59 milioane euro - n.r.). La acest nivel, oferta a fost suprasubscrisă. Noile acţiuni NEPI ce vor fi emise ca urmare a ofertei ABB, au fost la preţul de 62 ranzi sud-africani pe acţiune. Oferta ABB nu s-a adresat investitorilor din România. Un total de 11,2 milioane acţiuni noi vor fi emise şi admise la tranzacţionare în data de 24 aprilie 2013", se arată într-un comunicat transmis Bursei şi publicat pe site-ul BVB la ora 15:00.

La ora 10:00 a fost publicat pe site-ul BVB un comunicat prin care NEPI anunţa că la ora 9:00 a început o majorare de capital printr-o operaţiune rapidă, fiind vizată o sumă de aproximativ 500 milioane ranzi sud-africani (circa 42,5 milioane euro).

Oferta de acţiuni s-a adresat anumitor investitori selectaţi, sub rezerva unei subscrieri de minim 1 milion de ranzi sud-africani (85.000 de euro) pentru fiecare investitor.

NEPI a înregistrat anul trecut venituri din chirii şi exploatare de peste 40 milioane de euro, în creştere cu 25% şi un profit net de 33,1 milioane de euro, cu 76% mai mare decât în 2011.

Fondul a cumpărat în 2012 proiectul de birouri City Business Center din Timişoara, un lot pentru dezvoltarea unui alt parc de afaceri în Cluj, terenuri pentru construcţia unor centre comerciale în Braşov, Galaţi şi Bucureşti (Vulcan), iar pe finalul anului a deschis alături de Carrefour Property centrul comercial Ploieşti Shopping City. Proiectele din Timişoara şi Ploieşti, precum şi atragerea în proiectul Promenada Brăila a retailerilor C&A şi H&M au contribuit la creşterea încasărilor companiei, care şi la începutul acestui an este la fel de implicată în investiţii.

Pentru acest an NEPI vrea să înceapă proiectul din Bucureşti, de pe platforma Vulcan, pentru care a obţinut PUZ în luna decembrie a anului trecut, şi în urmă cu mai mult de o lună a anunţat că a început organizarea de şantier pentru proiectul de birouri din Cluj. Totodată, compania intenţionează să dezvolte mici galerii comerciale în apropierea a cinci magazine Kaufland, două dintre acestea urmând a fi poziţionate lângă unităţile din Alexandria şi Sfântu Gheorghe.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra, pe segmentul AIM.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile NEPI la Bursa de la Bucureşti a fost realizată vineri, la preţul de 24 lei, în scădere cu 4%. Anterior, acţiunile NEPI au mai fost tranzacţionate pe 27 martie, la preţul de 25 lei.

Calculată la cotaţia de vineri, capitalizarea bursieră a NEPI este de 3,551 miliarde lei (811 milioane euro).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO