1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

Companii

NEPI a devenit unicul proprietar al Mega Mall şi va construi un cinematograf în mallul din Sibiu

Fondul de investiţii sud-african NEPI a achiziţionat participaţia de 30% deţinută de austriecii de la Real4You în centrul comercial Mega Mall din Bucureşti, potivit unui comunicat remis Bursei de la Bucureşti. 

11 aug, 2016 | | ECONOMICA.net

NEPI a devenit unicul proprietar al Mega Mall din Bucureşti, după achiziţia participaţiei de 30% deţinută de austriecii de la Real4You, cei care au cumpărat terenul fostei fabrici Electroaparataj de la fondul de investiţii Broadhurst. 

Tranzacţia a fost finalizată în iulie ca urmare a primirii aprobarii de la Consilului Concurenţei și va fi recunoscută în situaţiile financiare ale trimestrului III.

Anul acesta, NEPI a finalizat achiziţia Shopping City Sibiu, la trei ani de la o dispută cu proprietarii mallului din Sibiu NEPI anunţase încă din 2013 decizia de a achiziţiona drepturile ce decurg din contractele de finanţare, pentru o parte din împrumutul neachitat în legătură cu mallul din Sibiu. Valoarea tranzacţiei a fost de 100 de milioane de euro. Acesta este singurul centru comercial din oraş, iar NEPI pregăteşte pentru anul viitor extinderea mallului cu un cinematograf, dar şi cu o zonă pentru divertisment şi fashion, se arată în anunţul companiei la Bursa de la Bucureşti. 

Extinderea Promenada Mall, finalizată în 2018 

Fondul de investiţii va extinde spaţiile comerciale din Promenada Mall din Bucureşti şi va construi spaţii de birouri pe un teren adiacent centrului comercial. NEPI este în curs de obţinere a noilor planuri urbanistice zonale şi sub rezerva obţinerii autorizaţiilor, extinderea va fi finalizată în anul 2018.

NEPI va deschide până la sfârşitul acestui an mallul regional din Piatra Neamţ, care va avea o suprafaţă închiriabilă de circa 28.000 de mp şi au fost semnat contracte de închiriere cu Cinema City, C&A, CCC, Intersport, New Yorker, Orsay si Pepco. 

Tot pentru sfârşitul acestui an este prevăzută finalizarea investiţiei în clădirea de birouri Victoriei Office, situată în imediata apropiere a clădirii GUvernului. Proiectul va avea o suprafaţă închiriabilă de 8.400 de mp, aici fiind inclusă şi renovarea Vilei Oromolu. "Construcţia este aproape integral finalizată, momentan procesul de obţinere a autorizaţiilor pentru efectuarea amenajărilor chiriașilor este în curs", se mai arată în anunţul companiei. 

Anul viitor, NEPI va finaliza şi cea de-a treia fază a proiectului de birouri The Office din Cluj-Napoca, ce va avea o suprafaţă închiriabilă 18.500 de mp. 

Venitul net din exploatare a fost de 64,4 milioane de euro în prima jumătate a acestui an, în creştere cu 37% faţă de rezultatele pe primul semestru din 2015. Profitul companiei s-a redus la jumătate, de la 111 milioane de euro în primul semestru al anului trecut, la 64 de milioane de euro în aceeaşi perioadă a acestui an, mai arată datele companiei. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO