NEPI a înregistrat un profit de 11,2 mil.euro, cu mult peste câştigul din primele trei luni din 2012

 Fondul sud-african de investiţii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a înregistrat în primul trimestru un profit atribuibil acţionarilor de 11,2 milioane euro, cu mult peste câştigul din perioada similară a anului trecut, de 926.000 de euro.
Economica.net - mie, 15 mai 2013, 16:24
NEPI a înregistrat un profit de 11,2 mil.euro, cu mult peste câştigul din primele trei luni din 2012

Încasările din chirii şi alte venituri din exploatare au crescut cu aproape 8%, la 9,9 milioane euro, de la 9,2 milioane euro în primele trei luni ale anului trecut, potrivit informaţiilor transmise, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Costurile cu exploatarea investiţiilor imobiliare au avansat de la 2,2 milioane euro, la 2,3 milioane euro.

Indicatorii financiari sunt mai mari dacă este luat în calcul şi imobilul de birouri The Lakeview, preluat la începutul anului de la compania americană AIG/Lincoln şi omul de afaceri Dinu Patriciu. Astfel, NEPI a întocmit încă un set de indicatori financiari care includ şi rezultatele din achiziţia The Lakeview.

„Situaţiile financiare pro forma neauditate au fost întocmite în conformitate cu metoda de consolidare proporţională pentru investiţiile în joint ventures, consecvent cu situaţiile financiare raportate în perioadele anterioare. Aceste situaţii financiare Pro Forma neauditate au fost pregătite considerând că achiziţia The Lakeview a fost înregistrată în contabilitate la data de 1 ianuarie 2013, data efectivă a tranzacţiei de achiziţie agreată cu vânzătorii”, se arată într-un raport al NEPI.

În această situaţie, încasările din chirii şi alte venituri din exploatare cumulează 13,2 milioane euro şi sunt cu 35% peste nivelul din primul trimestru al anului trecut, de 9,7 milioane euro. În acelaşi timp, cheltuielile cu exploatarea investiţiilor imobiliare ajung la 3,3 milioane euro, cu 34% peste primele trei luni din 2012, de 2,4 milioane euro.

Astfel, profitul net atribuibil acţionarilor este de 11,7 milioane euro, faţă de 926.000 de euro în primul trimestru al anului trecut.

La finele primului trimestru, NEPI avea datorii de 211,1 milioane lei, cu aproape 3% peste cele din perioada similară a anului trecut (205,1 milioane euro) şi, totodată, cu 8,5% sub cele de la sfârşitul anului 2012 (230,8 milioane euro).

Conform situaţiilor financiare pro forma, datoriile sunt de 252,7 milioane euro, cu 14,5% peste nivelul din primele trei luni ale anului trecut (220,7 milioane euro) şi, în acelaşi timp, cu 4,5% sub cele de la finalul anului (264,8 milioane euro).

Fondul a cumpărat în 2012 proiectul de birouri City Business Center din Timişoara, un lot pentru dezvoltarea unui alt parc de afaceri în Cluj, terenuri pentru construcţia unor centre comerciale în Braşov, Galaţi şi Bucureşti (Vulcan), iar pe finalul anului a deschis alături de Carrefour Property centrul comercial Ploieşti Shopping City. Proiectele din Timişoara şi Ploieşti, precum şi atragerea în proiectul Promenada Brăila a retailerilor C&A şi H&M au contribuit la creşterea încasărilor companiei, care şi la începutul acestui an este la fel de implicată în investiţii.

Pentru acest an NEPI vrea să înceapă proiectul din Bucureşti, de pe platforma Vulcan, pentru care a obţinut PUZ în luna decembrie a anului trecut, şi în urmă cu mai mult de o lună a anunţat că a început organizarea de şantier pentru proiectul de birouri din Cluj. Totodată, compania intenţionează să dezvolte mici galerii comerciale în apropierea a cinci magazine Kaufland, două dintre acestea urmând a fi poziţionate lângă unităţile din Alexandria şi Sfântu Gheorghe.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra, pe segmentul AIM.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile NEPI la Bursa de la Bucureşti a fost realizată miercuri, la preţul de 31 lei, în creştere cu 3,33%. Calculată la această cotaţie, capitalizarea bursieră a NEPI este de 4,937 miliarde lei (1,14 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete Taurus şi respingerea de către acesta a desfăşurării de trupe......
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Compania finlandeză Korkia și dezvoltatorul român de energie regenerabilă Econous Green Energy au încheiat un parteneriat ...