NEPI vrea să atragă de la acţionari aproximativ 42,5 mil.euro, printr-o majorare de capital

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) vrea să atragă de la acţionari aproximativ 500 milioane ranzi sud-africani (circa 42,5 milioane euro), printr-o majorare de capital la care vor pot participa doar anumiţi investitori.
Economica.net - lun, 15 apr. 2013, 08:40
NEPI vrea să atragă de la acţionari aproximativ 42,5 mil.euro, printr-o majorare de capital

„Oferta de acţiuni va fi oferită anumitor investitori selectaţi printr-un proces de tip accelerated book build sub rezerva unei subscrieri de minim 1 milion de ranzi sud-africani (85.000 de euro – n.r.) pentru fiecare investitor. Oferta ABB (accelerated book build – n.r.) va începe la orele 9:00 AM (ora Africii de Sud), luni, 15 aprilie 2013, şi se poate închide oricând după această dată. Datorită faptului că acţiunile se vor emite sub autoritatea generală NEPI, oferta ABB se adresează numai către acţionarii de tip public aşa cum sunt definiţi aceştia conform cerinţelor de listare ale Bursei de Valori din Jonhannesburg”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de NEPI Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

NEPI a înregistrat anul trecut venituri din chirii şi exploatare de peste 40 milioane de euro, în creştere cu 25% şi un profit net de 33,1 milioane de euro, cu 76% mai mare decât în 2011.

Fondul a cumpărat în 2012 proiectul de birouri City Business Center din Timişoara, un lot pentru dezvoltarea unui alt parc de afaceri în Cluj, terenuri pentru construcţia unor centre comerciale în Braşov, Galaţi şi Bucureşti (Vulcan), iar pe finalul anului a deschis alături de Carrefour Property centrul comercial Ploieşti Shopping City. Proiectele din Timişoara şi Ploieşti, precum şi atragerea în proiectul Promenada Brăila a retailerilor C&A şi H&M au contribuit la creşterea încasărilor companiei, care şi la începutul acestui an este la fel de implicată în investiţii.

Pentru acest an NEPI vrea să înceapă proiectul din Bucureşti, de pe platforma Vulcan, pentru care a obţinut PUZ în luna decembrie a anului trecut, şi în urmă cu mai mult de o lună a anunţat că a început organizarea de şantier pentru proiectul de birouri din Cluj. Totodată, compania intenţionează să dezvolte mici galerii comerciale în apropierea a cinci magazine Kaufland, două dintre acestea urmând a fi poziţionate lângă unităţile din Alexandria şi Sfântu Gheorghe.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra, pe segmentul AIM.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile NEPI la Bursa de la Bucureşti a fost realizată vineri, la preţul de 24 lei, în scădere cu 4%. Anterior, acţiunile NEPI au mai fost tranzacţionate pe 27 martie, la preţul de 25 lei.

Calculată la cotaţia de vineri, capitalizarea bursieră a NEPI este de 3,551 miliarde lei (808 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
ANSVSA: Se pot relua exporturile de animale vii prin Canalul Suez, odată deblocat. Crește frecvența controalelor
ANSVSA: Se pot relua exporturile de animale vii prin Canalul Suez, odată deblocat. Crește frecvența controalelor
Crescătorii de animale vor putea relua exportul de animale vii pe calea apei, prin Canalul Suez, odată ce acesta este deblocat. ANSVSA va intensifica însă controalele. Totodată, pentru că se......
FAO: Prețurile mondiale la alimente au crescut pentru a zecea lună consecutiv
FAO: Prețurile mondiale la alimente au crescut pentru a zecea lună consecutiv
Potrivit datelor publicate recent de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), prețurile ...
Încă 14 zile de carantină pentru orașul Bragadiru
Încă 14 zile de carantină pentru orașul Bragadiru
Măsura de carantină zonală se prelungeşte de luni seara, cu 14 zile, pentru oraşul Bragadiru, a anunţat Prefectura ...
Brandul Tedi a intrat și pe piața de înghețată
Brandul Tedi a intrat și pe piața de înghețată
Marca Tedi, unul dintre liderii de pe piața de băuturi răcoritoare destinate copiilor, a anunțat că și-a adăugat un ...