NEPI vrea să distribuie acţionarilor dividende sau acţiuni noi în valoare de 23,6 milioane euro

Fondul sud-african de investiţii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) vrea să distribuie acţionarilor dividende sau acţiuni noi în valoare de 23,6 milioane euro, pentru primele şase luni din acest an.
Economica.net - mie, 28 aug. 2013, 10:30
NEPI vrea să distribuie acţionarilor dividende sau acţiuni noi în valoare de 23,6 milioane euro

„Acţionarii sunt înştiinţaţi că s-a aprobat de către Consiliul Administraţie o distribuţie semestrială de 12,93 eurocenţi pe acţiune pentru cele şase luni încheiate la data de 30 iunie 2013 şi că acţionarilor li se oferă posibilitatea de a opta între a primi o restituire de capital printr-o emisiune nouă de acţiuni NEPI la un preţ de emisiune de 4,8 euro pe acţiune, raportul fiind de 2.694 de acţiuni NEPI noi pentru fiecare 100 de acţiuni NEPI deţinute la data de înregistrare, 20 septembrie 2013 (restituirea de capital), sau dividendul în numerar, acesta fiind de 12,93 eurocenţi pe acţiune (dividend în numerar). Acţionarii vor primi dividendul în numerar, cu excepţia celor care optează pentru restituirea de capital. Restituirea de capital este implementată cu scopul de a oferi acţionarilor posibilitatea să îşi majoreze deţinerile la NEPI şi să se menţină o flexibilitate în ceea ce priveşte resursele de numerar ale companiei”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de NEPI Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul de 12,93 eurocenţi este cu 15% peste cel acordat pentru primul semestru din 2012, de 11,24 eurocenţi, şi cu 7,3% peste cel din ultima jumătate a anului trecut, de 12,05 eurocenţi.

Dividendul în numerar va fi plătit din profitul distribuibil al companiei, în timp ce acţiunile care vor fi emise în baza restituiri de capital vor fi finanţate prin reducerea unei părţi din contul primelor de emisiune al societăţii, ceea ce înseamnă o reducere a capitalurilor proprii, potrivit NEPI.

Dacă niciun acţionar nu optează pentru primirea restituirii de capital, NEPI va plăti dividende de aproape 23,6 milioane euro, însă dacă toţi acţionarii vor decide să primească acţiuni noi, compania va emite 4,9 milioane de noi titluri, la un preţ de 4,8 euro/acţiune, în valoare cumulată de 23,6 milioane euro.

NEPI a înregistrat în primul semestru un profit atribuibil acţionarilor de 21,7 milioane euro, cu 51% peste câştigul din perioada similară a anului trecut, de 14,3 milioane euro.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra, pe segmentul AIM.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile NEPI la Bursa de la Bucureşti a fost realizată luni, la preţul de 30,4 lei. Calculată la această cotaţie, capitalizarea bursieră a NEPI este de 5,546 miliarde lei (1,249miliarde euro).

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...