New York Times îşi reorganizează personalul în grupuri specifice – print, online şi publicitate

New York Times Co. îşi reorganizează personalul în trei grupuri specifice, online, print şi publicitate, în efortul de a promova operaţiunile digitale şi de a creşte rentabilitatea, potrivit unui document intern remis angajaţilor, citat de bloomberg.com.
Economica.net - Dum, 17 mart. 2013, 12:08
New York Times îşi reorganizează personalul în grupuri specifice - print, online şi publicitate

Modificările în ceea ce priveşte personalul vor elimina şi bariera dintre New York Times Media Group şi operaţiunile corporate ale companiei.

Procesul de reorganizare este prevăzut să fie pus în aplicare la sfârşitul lunii martie, se arată în documentul semnat de preşedintele companiei, Arthur Sulzberger.

New York Times Co. trece în această perioadă printr-o serie de modificări majore, în efortul de a se adapta la nevoile create de consumul presei pe internet, în defavoarea lecturării publicaţiilor tipărite.
Luna trecută, publisherul a anunţat că va vinde publicaţia The Boston Globe, precum şi o serie de alte active, inclusiv din filiala sa New England Media Group. În afară de publicaţia The Boston Globe, site-ul său de internet şi compania de marketing GlobeDirect, filiala New England Media Group deţine site-urile Boston.com şi Telegram.com, Worcester Telegram & Gazette, precum şi o participaţie de 49% la Metro Boston.

„Planul nostru de a vinde New England Media Group demonstrează angajamentul nostru în a ne concentra strategia şi investiţiile pe marca New York Times”, spunea, la momentul anunţului, directorul general al grupului, Mark Thompson.

Potrivit Wall Street Journal, care citează surse apropiate dosarului, grupul media ar fi primit o ofertă de peste 100 de milioane de dolari pentru The Boston Globe.
De asemenea, în ultimele 18 luni, New York Times Co. a vândut site-ul de informaţii About.com şi o filială de ziare regională.

Totodată, grupul de presă american a anunţat, la sfârşitul lunii februarie, că publicaţia sa International Herald Tribune – un ziar dedicat americanilor din străinătate – va fi redenumită International New York Times. Compania de media speră ca prin această schimbare să-şi crească audienţa.

Modificarea de nume va fi asociată dezvoltării serviciilor pe internet şi mobile, pentru a obţine „o versiune internaţională pe platforme multiple a New York Times, care va fi concepută şi editată în mod specific pentru publicul internaţional”, arată grupul de media, care promite că va oferi mai multe detalii în viitorul apropiat.

The New York Times Company este o companie internaţională de media, care în 2011 a înregistrat venituri de 2,3 miliarde de dolari. Compania deţine, printre altele, titulurile The New York Times, the International Herald Tribune, The Boston Globe, NYTimes.com, BostonGlobe.com, Boston.com.
Preşedintele The New York Times Company este Arthur Ochs Sulzberger Jr., a cărui familie deţine controlul publicaţiei The New York Times din 1896.

Te-ar mai putea interesa și
Trei lei pe oră şi abonamente anuale de 500 de lei pe mijloacele de transport în comun, tariful de 1,3 lei călătoria dispare – propunere STB
Trei lei pe oră şi abonamente anuale de 500 de lei pe mijloacele de transport în comun, tariful de 1,3 lei călătoria ...
Societatea de Transport Bucureşti (STB) va propune un tarif de 3 lei pe oră pe mijloacele de transport în comun şi abonamente anuale de 500 de lei, a anunţat, vineri, directorul general al STB,......
Costul mediu al reparaţiilor auto în 2020 au crescut cu 8,37% în timp ce valoarea primei pentru asigurarea RCA a scăzut cu 2%
Costul mediu al reparaţiilor auto în 2020 au crescut cu 8,37% în timp ce valoarea primei pentru asigurarea RCA a scăzut ...
Valoarea medie a costului reparaţiilor auto, pentru toate mărcile, a crescut în România cu 8,37%, în 2020 faţă de ...
Vin scumpirile – BNR: Rata anuală a inflaţiei IPC se va înscrie pe o traiectorie pronunţat ascendentă în lunile următoare şi va atinge 4,1% în decembrie
Vin scumpirile – BNR: Rata anuală a inflaţiei IPC se va înscrie pe o traiectorie pronunţat ascendentă în lunile ...
Rata anuală a inflaţiei IPC se va înscrie pe o traiectorie pronunţat ascendentă în lunile următoare şi va atinge ...
Declaraţia unică precompletată poate fi descărcată prin intermediul Spaţiului Privat Virtual – SPV
Declaraţia unică precompletată poate fi descărcată prin intermediul Spaţiului Privat Virtual – SPV
Declaraţia unică precompletată poate fi descărcată prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV), a anunţat vineri ...