Nicolescu: Nu sunt încă sigur că se va întâmpla acest exit al ENEL-ului din România

O decizie referitoare la ieşirea Enel de pe piaţa românească va fi cunoscută, probabil, în următoarele săptămâni, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, pentru site-ul emigrantul.it, precizând, însă, că încă nu este sigur că 'exit-ul' Enel chiar se va produce.
Economica.net - vin, 19 sept. 2014, 09:13
Nicolescu: Nu sunt încă sigur că se va întâmpla acest exit al ENEL-ului din România

‘Nu sunt încă sigur că se va întâmpla acest exit al ENEL-ului din România. Asta se va vedea în zilele următoare. Problema ENEL-ului ţine de noua lor strategie şi de noul lor CEO care a fost instalat. Nu are nicio legătură cu mediul de afaceri din România care cred că este în continuare unul extrem de atractiv’, a precizat ministrul citat.

Potrivit lui Nicolescu, Enel speră să obţină un preţ bun pe activele pe care le are iar România speră, la rândul său, că această importanţă strategică pe care Dobrogea o are să fie luată în considerare.

‘Vom vedea ce va fi în săptămânile viitoare, însă avem nişte discuţii strânse, drept pentru care am venit cu o delegaţie mai mare din România pentru a rezolva lucrurile pozitiv’, a mai spus Răzvan Nicolescu.

Pe de altă parte, ministrul delegat pentru Energie a arătat, încă o dată, că România este pregătită să facă faţă oricărei situaţii de întrerupere de furnizare de gaz pe o perioadă lungă de timp, inclusiv în condiţiile în care iarna ar fi una dificilă, pentru că ţara are producţie proprie.

Citeste si: Nuclearelectrica vrea să cumpere de la ENEL măcar o filială din România a acesteia. Probabil Dobrogea

‘Repet: România este o ţară care în domeniul energetic are o istorie proprie de care putem să fim mândri, are un prezent despre care putem spune că este un prezent bun şi, probabil, este singura ţară din UE care are perspective ca în 4-5 ani să devină independentă energetic datorită producţiei şi descoperirilor făcute în Marea Neagră’, a subliniat Nicolescu.

Pe de altă parte, el a vorbit şi despre proiectul de colaborare între compania ANSALDO şi Institutul de la Piteşti, un proiect în domeniul cercetării nucleare extrem de important.

Câţi bani gheaţă are Electrica pentru răscumpărarea de la Enel a fostelor sale filiale

‘Companiile din Italia sunt binevenite în România să investească. Ţara noastră este un mediu atractiv. Ceea ce ne dorim este, evident, să fim atractivi pentru investitori iar aceştia să fie serioşi, să trateze cu respect statul român, să plătească taxele şi să se comporte corect’, a mai arătat ministrul citat.

În perioada 18-19 septembrie 2014, ministrul delegat pentru Energie se află la Roma unde se întâlneşte cu delegaţii ale Ministerului Dezvoltării Economice din Italia şi ENEL. La colocvii au participat, din partea română, alături de ministrul delegat pentru Energie, ambasadorul României în Italia, Dana Manuela Constantinescu, şi consilierul economic al Ambasadei României, Marius Cristea.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Criza Covid-19 loveşte din plin Ucraina: Record de noi infectări şi decese
Criza Covid-19 loveşte din plin Ucraina: Record de noi infectări şi decese
Ucraina a consemnat vineri a doua zi succesivă cu bilanţuri record ale infectărilor cu coronavirus şi deceselor, a comunicat ...
Caixabank ar putea să îşi vândă participaţia de 9,92% pe care o deţine la Erste Group
Caixabank ar putea să îşi vândă participaţia de 9,92% pe care o deţine la Erste Group
Grupul bancar spaniol Caixabank a anunţat joi că analizează posibilitatea vânzării întregii sale participaţii de 9,92% ...
Alusystem va executa proiectele de fațade ale ansamblurilor One Modrogan și One Peninsula, în valoare de 12 milioane de euro
Alusystem va executa proiectele de fațade ale ansamblurilor One Modrogan și One Peninsula, în valoare de 12 milioane de ...
Alusystem, parte din grupul Bog’Art, a fost contractată pentru execuţia proiectelor de fațade ale ansamblurilor, care ...