Nicușor Dan: Studiu de fezabilitate în valoare de 3,4 mil. lei, fără TVA, pentru semaforizare inteligentă în București

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că semaforizarea inteligentă în București va fi extinsă. Inițial va fi realizat un studiu de fezabilitate.
Robert Stan - joi, 14 iul. 2022, 17:41
Nicușor Dan: Studiu de fezabilitate în valoare de 3,4 mil. lei, fără TVA, pentru semaforizare inteligentă în București

Conform lui Nicușor Dan, a fost convenită „în cadrul unui grup de lucru format la nivelul PMB, varianta finală a caietului de sarcini prin care vom achiziționa studiul de fezabilitate aferent acestei investiții. Potrivit proiectului, modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din București se va face în patru etape distincte”.

În primă etapă vor fi modernizate și, după caz, reconfigurate, 85 de intersecții aferente unui număr de cinci artere radiale care asigură legătura dintre ieșirile importante din oraș cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Șoseaua Berceni.

A doua etapă prevede creșterea capacității centrului de trafic actual, inclusiv prin dotarea lui tehnologică (servere, soft-uri), pentru un management al traficului mai eficient în intersecțiile deja integrate în sistemul centralizat, dar și extinderea acestuia la alte intersecții din București.

Etapele trei și patru presupun includerea în sistemul centralizat de trafic a tuturor intersecțiilor din Capitală, respectiv extinderea semaforizării inteligente la nivelul întregului oraș.

Nicușor Dan a explicat și că valoarea estimată pentru achiziția studiului de fezabilitate este de aproximativ 3,4 milioane lei fără TVA.

„În ceea ce privește sursa de finanțare, am depus, în parteneriat cu primăriile de sector, cerere de finanțare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru elaborarea studiului de fezabilitate și implementarea proiectului”, a încheiat primarul Bucureștiului.

Pe 17 mai 2022, edilul general, menționa că proiectele privind extinderea sistemului de semaforizare inteligentă în Capitală au fost adoptate și de Consiliile Locale ale Sectoarelor 1, 2, 4, 5 şi 6.

„Hotărârile aprobă asocierea şi acordul de parteneriat dintre Municipalitate şi autorităţile locale din Capitală, mai puţin cea din Sectorul 3, depunerea cererii cu finanţare cu titlul «Modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare inteligentă (Managementul Traficului Bucureşti-Ilfov) şi prioritizarea vehiculelor de transport public, în vederea creşterii siguranţei rutiere, fluidizării traficului şi reducerii poluării» prin PNRR şi valoarea maximă eligibilă a proiectului de circa 29,5 milioane de lei fără TVA (cca. șase mil. euro).

Pe 10 mai, a fost lansat în consultare publică caietul de sarcini pentru continuarea semaforizării inteligente. Conform lui Nicușor Dan, „obiectivul pentru următoarea perioadă este să integrăm 225 de noi intersecții în sistem, să modernizăm din punct de vedere tehnologic cele 260 de intersecții deja integrate și să facem un centru modern de management al traficului rutier”.

Edilul a susținut atunci că vor fi finalizate în această vară lucrările la 59 de intersecții semaforizate, urmând ca la finalul proiectului să existe 544 de intersecții semaforizate moderne, integrate în noul sistem de management al traficului.

Te-ar mai putea interesa și
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării de la Taipei, cu o......
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, ...
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti – Căciulata
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti ...
Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, ...
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ...