Nissan va investi în Ampere chiar dacă Renault a renunţat la listarea diviziei – Makoto Uchida

Nissan Motor va investi în Ampere, divizia de vehicule electrice a partenerului de alianţă Renault, chiar dacă producătorul auto francez a anulat planurile de listare a diviziei, a anunţat miercuri directorul general al companiei nipone, Makoto Uchida, transmite Reuters.
AGERPRES - mie, 27 mart. 2024, 14:01
Nissan va investi în Ampere chiar dacă Renault a renunţat la listarea diviziei - Makoto Uchida

„Vrem să ne extindem în Europa, vrem să beneficiem şi mai mult de pe urma alianţei”, le-a spus jurnaliştilor şeful Nissan, Makoto Uchida, la o conferinţă de presă în Chennai, India.

„Prin urmare, indiferent de evoluţii, suntem interesaţi de Ampere. Deja discutăm de Ampere, de investiţia noastră”, a declarat Uchida.

Prima vizită în India a şefilor Renault şi Nissan reflectă importanţa ţării din sudul Asiei ca piaţă de creştere, în condiţiile în care producătorii auto se confruntă cu creşterea concurenţei din partea rivalilor chinezi.

Preşedintele Renault, Dominique Senard, declara în februarie că decizia Renault de a renunţa la planurile de a lista Ampere nu va întârzia investiţiile în această divizie din partea partenerilor de alianţă Nissan şi Mitsubishi.

Producătorul auto francez a anulat în ianuarie IPO (Oferta Publică Iniţială) pentru Ampere, schimbând strategia din cauza lipsei de apetit pentru vânzările de acţiuni, pe fondul încetinirii cererii pentru EV.

În decembrie, partenerii de lungă durată ai Renault – Nissan şi Mitsubishi – au confirmat planurile de a investi în Ampere.

„Acele decizii au fost luate … nu există niciun motiv să repunem în discuţie sumele”, a declarat Senard, în marja unei conferinţe de afaceri.

Noua divizie Ampere va propune în total şapte modele până în 2031: Megane E-Tech, Scenic E-Tech, Renault 5, Renault 4, Legend, precum şi două modele suplimentare. De la un obiectiv de 300.000 de vehicule vândute în 2025, Ampere se aşteaptă să vândă un milion de vehicule în 2031, echivalentul unei cote de piaţă de 10%. De asemenea, Ampere vizează o cifră de afaceri de 10 miliarde de euro în 2025, faţă de 46 de miliarde de euro pentru întregul grup Renault în 2022.

Obiectivul este o cifră de afaceri de 25 de miliarde de euro în 2031, adică o rată anuală de creştere de peste 30% între 2023 şi 2031.

Te-ar mai putea interesa și
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Parlamentul Bulgariei a adoptat vineri amendamente definitive la Legea privind Apărarea şi Forţele Armate, sub care armata va primi o creştere salarială, începând cu 1 ianuarie 2025,......
Acorduri de mediu emise pentru patru noi parcuri eoliene în Caraș Severin, în total 500 MW, cu stocare
Acorduri de mediu emise pentru patru noi parcuri eoliene în Caraș Severin, în total 500 MW, cu stocare
Ministerul Mediului a emis astăzi acordurile de mediu pentru patru parcuri eoliene propuse a se realiza în județul Caraș ...
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Fratele geamăn al SUV-ului Dacia produs în România și comercializat în Uniunea Europeană, Renault Duster tocmai a fost ...
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală ...