1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Nokia reduce la jumătate preţul Lumia 900. Vezi unde

Nokia Oyj a redus în SUA preţul la noua sa gamă de telefoane mobile inteligente (smartphones) care utilizează sistemul de operare Windows Phone, vândute prin magazinele companiei americane AT&T Inc, transmite Reuters.

16 iul, 2012 | Agerpres

Decizia vine la doar trei luni de la lansarea modelului Lumia 900, al cărui preţ a fost redus de la 99 la 49,99 dolari, pentru un contract pe doi ani. Nokia încearcă astfel să-şi recâştige cota de piaţă în faţa rivalelor Apple Inc şi Samsung Electronics Co.

Keith Nowak, purtător de cuvânt al Nokia, a explicat că reducerea preţului 'face parte din politica de management actuală a companiei, realizată împreună cu firmele care comercializează modelele Nokia'.

De asemenea purtătorul de cuvânt a declarat că politica de reducere a preţurilor nu este neobişnuită în această perioadă iar Samsung a redus preţul modelului său Galaxy S II, lansat înainte de Lumia 900.

În aprilie, agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a revizuit în scădere, de la 'BBB minus' la 'BB plus', ratingul pentru datoriile pe termen lung ale producătorului finlandez de telefoane mobile Nokia, perspectiva asociată fiind una negativă. Ratingul 'BB plus' este primul din categoria investiţiilor speculative (junk).

Pentru a evita noi revizuiri în scădere a ratingului, Nokia trebuie să demonstreze o îmbunătăţire substanţială în trimestrele trei şi patru din 2012 precum şi în 2013, apreciază agenţia.

Lansarea noului telefon Lumia cu AT&T şi potenţiala lansare a produselor Nokia în acest an ar putea fi pozitivă pentru profilul de credit al Nokia. Totuşi, avertizează agenţia, există numeroşi factori cu impact potenţial negativ care ar putea întârzia sau afecta redresarea completă a companiei.

Nokia a anunţat că în primul trimestru al acestui an a înregistrat pierderi nete de 929 milioane de euro, în condiţiile în care vânzările sale au scăzut cu 29%, până la 7,354 miliarde de euro.

Pierderile anunţate de Nokia pentru T1 2012 contrastează cu profitul net de 344 milioane de euro înregistrat în T1 2011. Nokia a mai anunţat că în primele trei luni ale acestui an a vândut 82,7 milioane telefoane mobile la nivel mondial, în scădere faţă de 108 milioane în primele trei luni ale lui 2011.

Anul trecut Nokia a decis să închidă fabrica din localitatea Jucu din judeţul Cluj, după ce a investit 60 de milioane de euro în această întreprindere inaugurată în 2008.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO