Nordis Group va demara dezvoltarea unui proiect mixt, apartamente plus hotel de 5 stele, pe un teren de 5.000 mp din Sinaia

Alături de proiectul rezidenţial şi hotelul pe care le dezvoltă în Mamaia, Nordis Group se pregăteşte să înceapă un ansamblu mixt cu hotel de 5 stele și câteva zeci de apartamente pe un teren de 5.000 mp din Sinaia. Acest teren se află în ultima etapă de autorizare, iar construcţia va începe în acest an, potrivit lui Alexandru Mihai, senior partner al Nordis Group.
Răzvan Zamfir - lun, 18 mai 2020, 18:31
Nordis Group va demara dezvoltarea unui proiect mixt, apartamente plus hotel de 5 stele, pe un teren de 5.000 mp din Sinaia

„În afară de proiectele pe care la avem deja începute, Nordis Mamaia fiind cel mai cunoscut dintre acestea, în momentul de față în portofoliul Nordis Group se mai află și un teren în Sinaia. Avem în același timp negocieri avansate pentru câteva terenuri excelente, negocieri care speram să se finalizeze cu achiziții în următoarea perioadă. Țintim terenuri cu poziție foarte bună și pe care putem dezvolta hoteluri cu minim 150 de camere. Ne bucură cel mai mult faptul că primim regulat propuneri de terenuri sau de asociere, ceea ce ne arată că proprietarii au încredere în conceptul Nordis și în experiența noastră de peste 12 ani în imobiliare premium. Suntem deschiși unor astfel de propuneri și dacă se vor concretiza, suntem de părere că reprezintă investiții în turismul românesc, ceea ce este un lucru nemaipomenit”, spune Alexandru Mihai.

Compania intenționează să dezvolte și la Sinaia, după modelul Nordis Mamaia, un ansamblu mixt cu hotel de 5 stele și apartamente. Proiectul se află în ultima etapă de autorizare, iar construcția va începe în acest an.

„Hotelul preconizăm să fie dat în folosință la sfârșitul anului 2021. Conceptul va fi același: clienții vor putea achiziționa un apartament de vacanță sau o cameră de hotel, ca un produs investițional, cu un randament garantat”, explică Mihai. 

Nordis Group a investit până în prezent câteva zeci de milioane de euro doar în ultimele proiecte din București în zona de nord, precum Nordis Residence Herastrau Park, Nordis Residence Privighetorilor sau Nordis Residence Baneasa Lake și investiția din Mamaia.

„Pentru Nordis Mamaia suntem aproape de finalizare a corpului 1 de hotel, timp în care lucrăm intens la corpul 2 și la prima dintre cele două clădiri rezidențiale”, susține Alexandru Mihai.

Vânzările pe piața rezidențială în condițiile actuale

„Suntem de părere că există viață și business și după această perioadă mai dificilă, motiv pentru care am susținut și noi eforturile celor din linia întâi prin donații către spitale și Crucea Roșie România. Am acționat în continuare în mod responsabil, am adoptat o serie de măsuri astfel că șantierul nostru este în plină desfășurare, cu o resursă umană adaptată la noua situație globală. Am investit mult în siguranța angajaților noștri și respectăm toate regulile de prevenție și igienă necesare. Asta a dat încredere cumpărătorilor noștri că nu ne vom opri și în prezent, în luna mai, avem un trend ascendent. Numărul de unități vândute a crescut de la o săptămână la alta. Dacă la începutul situației globale unii clienți amânau decizia, acum observăm că aceștia sunt mai pregătiți să facă pasul spre achiziție și vindem de ordinul zecilor de unități în fiecare lună. Marele nostru avantaj este faptul că această pandemie ne-a găsit într-o poziție favorabilă, cu un capital semnificativ, ceea ce ne permite să ne continuăm proiectele fără întreruperi. De asemenea, faptul ca avem un concept diferit se transpune într-un interes mai mare față de conceptul clasic rezidențial, iar acest lucru ne permite să vindem foarte bine în continuare”, explică Alexandru Mihai.

Turismul, însă, e mai lovit decât piața rezidențială, dar există speranțe.

Pe fondul situației actuale, specialiștii estimează o creștere a turismului intern cu circa 30% în următorii ani.

„Este evident că nu numai în România se va întâmpla asa, ci peste tot în lume, oamenii vor fi mai atenți și vor prefera vacanțele mai aproape de casă. În plus, în această perioadă au avut loc, din păcate, și închideri ale unor unități sau diverse falimente, ceea ce s-ar putea traduce în scumpirea călătoriilor în următorii ani în alte zone din Europa sau din lume. Pentru turismul românesc, acest lucru înseamnă și o presiune în plus pusă pe unitățile de cazare, pentru un standard ridicat de calitate a serviciilor. Dacă ar fi să luăm ca exemplu stațiunea Mamaia, veți vedea că oferta de spații de cazare la standard înalt este deja mult sub cerere”, spune Mihai.

Nordis nu are în prezent hoteluri finalizate, în operare.

„Acest lucru este o consecință a faptului că am preferat varianta construcției de la zero, pentru că ceea ce ne dorim să aducem nou în turismul românesc nu se putea face doar prin renovări ale unor spații existente. Vom oferi un nou concept de hotel, cu foarte multe facilități și vom introduce atât programe individuale, cât și de grup, dar și servicii adresate companiilor. Pregătim deja detaliile care țin de funcționarea viitorului hotel din Mamaia. Lucrăm cu o echipă dedicată pentru acest aspect, căreia i s-au alăturat recent specialiști cu peste 15 ani experiență în management hotelier și agenții de turism, atât în România, cât și în străinătate”, spune Alexandru Mihai.

Compania a lansat, în România, și un nou concept, aflat în operare pe piețele mai mature, precum Emiratele Arabe, SUA, Anglia, Spania sau Turcia.

„Practic, dezvoltatorul construiește hotelul și vinde camerele și apartamentele de hotel către investitori, cu care semnează și un contract de închiriere, cu plata lunara a unei chirii fixe, oferindu-le astfel un randament garantat, fără implicare. În același timp, dezvoltatorul își asigură în acest fel un stoc de camere pe care le poate subînchiria în regim hotelier, către turiști, menținând în proprietate recepția pentru a opera hotelul și spațiile comerciale, pentru a garanta calitatea magazinelor, restaurantelor și cafenelelor. Randamentul de 7% pe an este calculat la suma investită de către client în imobilul respective, ca mai apoi să fie plătită în 12 transe lunare, în fiecare lună, a fiecărui an contractual. Romania a primit foarte bine acest concept nou, iar interesul a fost mai mare în permanență față de rezidențialul clasic. De asemenea, fiecare Hotel Nordis va avea și una sau mai multe clădiri rezidențiale în care vom vinde apartamente care au toate facilitățile respectivului hotel de 5*****”, conchide Alexandru Mihai.

Nordis Group, dezvoltator imobiliar premium, are o experiență de 12 ani pe piața locală, preponderent in zona de nord a Capitalei. 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...