Norvegienii de la Romreal estimează că vor finaliza vânzarea a 4 terenuri de 13.000 mp până în 2021

Investitorul cu capital norvegian RomReal, care deţine în România peste 27 de hectare de terenuri, va finaliza până în 2021 vânzarea a 4 terenuri cu o suprafață de circa 13.000 mp, unul în București și trei în județul Constanța, cu o valoare totală de 2,458 milioane de euro. 
Răzvan Zamfir - lun, 02 nov. 2020, 19:23
Norvegienii de la Romreal estimează că vor finaliza vânzarea a 4 terenuri de 13.000 mp până în 2021

După vânzarea unui teren cu 2,65 milioane de euro în 2017, în București, compania mai deține un singur teren aici, la vânzare în lotul scos pe piață, teren pe care solicita circa 1,7 milioane de euro.

De altfel, de la activitatea inițială, achiziția de apartamente pentru închiriere sau revânzare, RomReal se concentrează acum pe activități de creștere a valorii terenurilor pe care le cumpără pentru a  le crește valoarea și a le vine. Aceasta include, printre altele, creșterea vânzărilor și eforturi de marketing și, dacă este considerat necesar, unele investiții în infrastructură și multe altele resurse în procesele de reglementare.

„Datele preliminare sugerează că prețurile imobilelor rezidențiale și volumul tranzacțiilor nu au fost afectate de pandemia Covid-19. În timp ce anumite zone ale țării au fost mai afectate, există 8 județe, inclusiv București, unde numărul de tranzacții în primele 5 luni ale anului 2020 a depășit volumul față de același perioadă a anului trecut, dar pe termen scurt, probabilitatea pentru noi vânzări semnificative e oarecum redusă”, susțin oficialii Romreal în ultimul raport de piață pentru trimestrul 2 al acestui an.

Citește și: Turbine eoliene cu subvenție în Marea Neagră. Legea a trecut tacit de Senat și va fi dezbătută de deputați, ce conține

Compania, și dezvoltatorul pe care îl deține, Westhouse Group, mai au în portofoliu 5 terenuri cu o suprafaţă totală de 27 de hectare, parte dintre ele dezvoltate de Westhouse Group și o piață de 7.000 mp în Constanța.

Printre proiectele dezvoltate de Westhouse Group se află Lakeside Residence, cu 109 apartamente, amplasat pe malul lacului Siutghiol, Oasis Residence, tot pe malul lacului Siutghiol, care va include 67 de apartamente și o zonă de divertisment cu marină pentru ambarcațiunile sportive, proiectul de mixt cu birouri, retail și spații de producție Ovidiu Business Park, care va fi dezvoltat pe 50.000 mp de teren, în apropiere de DN2A și Zona Industrială Ovidiu Nord, în apropiere de Portul Constanța, dezvoltat pe un teren de 120.000 mp și lotizat in 22 loturi distincte, destinat construcției și amplasarării halelor industriale.

Citește și: Cursa pentru supremaţia economică în spaţiu ia amploare: investiţiile companiilor care se luptă pentru Cosmos

RomReal a vândut în 2017 două terenuri, unul din Bucureşti, iar celălalt din Mamaia. Tranzacţia de vânzare a terenului din Mamaia Nord, care are o suprafaţă de peste 56.000 de mp s-a finalizat pe 29 martie, iar valoarea este de 15,1 milioane de euro, după cum se arată într-un anunţ al companiei remis Bursei de la Oslo.

Pe de altă parte, pandemia de COVID-19 nu a rămas fără efecte și a cam blocat tranzacțiile, în ciuda optimismului afișat la jumătatea anului, iar compania speră să reușească să vândă în 2021.

„Deocamdată nu am închis nicio vânzare, pandemia asta ne-a blocat total. Nu credem că vom vinde ceva anul acesta, mai degrabă la anul, după Sărbători, deși avem nevoie de bani ca de aer”, a transmis Economica.net, unul dintre oficialii companiei.

Terenul din Bucureşti, aflat pe malul lacului Morii a fost vândut pentru suma netă de 2,65 milioane de euro.  Ca urmare a încheierii celor două tranzacţii, din București și Mamaia, în 2017, cu circa 18 milioane euro, datoria RomReal de 11,6 milioane de euro către Alpha Bank a fost plătită integral.

Înainte de criza din 2008-2009, RomReal anunţa investiţii de 1,5 miliarde de euro în România.

Te-ar mai putea interesa și
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care este de mai mulți ani într-o stare avansată de degradare, va intra în......
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...