1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Nostradamus din SUA. Apocalipsa coronavirus, povestită într-un roman de acum 40 de ani: Virusul Wuhan 400, propagat în lume de un dezertor chinez

Epidemia provocată de una dintre tulpinile de tip coronavirus a luat prin surprindere China și, mai apoi, întreaga lumea. Caracterul de premieră este doar o aparență, însă, în primul rând pentru că  de existența coronavirus se știa deja. În plus, mergând mai mult spre teoria conspirației, nu trebuie uitat că în zona Wuhan, epicentrul epidemiei, există o veche și importantă bază de cercetare a armatei chineze, unde sunt utilizați inclusiv viruși periculoși.

23 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Despre această zonă și despre un astfel de virus a scris, în urmă cu 40 de ani, romancierul american Dean Koontz, în thriller-ul său " The eyes of darkness".  În carte, o femei află că fiul său era ținut captiv într-o bază militară deoarece fusese infectat cu un virus periculos denumit, cum altfel, Wuhan 400. Trimiterile la China și la cercetările biologice și militare din zona Wuhan sunt foarte clare.

Potrivit publicației britanice "Express", pasaje întregi din carte fac referire la acest lucru.

"Pentru a înțelege totul, trebuie să ne întoarcem în urmă cu 20 de luni. Atunci a fost momentul când un om de știință chinez, Li Chen, a dezertat în Statele Unite, purtând la el o mostră din cea mai puternică și mai nouă armă bilogică a Chinei, virusul Wuhan 400...L-au numit așa, pentru că a fost dezvoltat în laboaratoarele științifice de lângă Wuhan", arată romanul.

Citește cele mai noi informații despre evoluția epidemiei cu coronavirus, în lume și în România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO