Noua Comisie Europeană a fost validată de Parlamentul European

Noua Comisie Europeană, condusă de luxemburghezul Jean-Claude Juncker, a primit miercuri, la Strasbourg, votul de învestitură din partea Parlamentului European, informează agenţiile internaţionale de presă.
Economica.net - mie, 22 oct. 2014, 10:44
Noua Comisie Europeană a fost validată de Parlamentul European

Noua Comisie Europeană, condusă de luxemburghezul conservator Jean-Claude Juncker, a primit miercuri, la Strasbourg, votul de învestitură din partea Parlamentului European (PE), informează agenţiile internaţionale de presă.

În favoarea noii Comisii au votat 423 de eurodeputaţi, în timp ce 209 s-au pronunţat împotrivă, iar 67 s-au abţinut de la vot, scrie Agerpres.

Comisia Juncker a obţinut astfel un scor uşor mai slab decât Comisia Barroso în urmă cu cinci ani, care fusese aprobată de PE cu 488 voturi pentru şi 137 contra. Noul executiv al UE îşi va putea începe activitatea pe 1 noiembrie, mandatul Comisiei Europene conduse de Jose Manuel Barroso expirând pe 31 octombrie.

În discursul său înaintea votului în PE asupra noii Comisii, Juncker şi-a reafirmat convingerea că echipa sa este ”Comisia ultimei şanse” pentru recâştigarea încrederii cetăţenilor europeni.

El a anunţat că îşi va prezenta până la sfârşitul anului planul de investiţii de 300 de miliarde de euro pentru a impulsiona creşterea şi crearea de locuri de muncă şi a apreciat că investiţiile sunt vitale în reluarea creşterii economice stabile la nivel european.

Fostul premier conservator al Luxemburgului a subliniat totuşi că, aşa cum a spus cancelarul german Angela Merkel, o mare parte din cele 300 de miliarde de euro ar trebui să vină de la investitorii privaţi şi că guvernele ar trebui să-şi ţină în continuare sub control deficitele bugetare.

‘Dacă ne veţi susţine astăzi, vom prezenta pachetul privind locurile de muncă, creşterea şi investiţiile până la Crăciun’, a declarat Juncker în faţa eurodeputaţilor, adăugând că investiţiile ar trebui să se concentreze pe îmbunătăţirea eficienţei economice, nu pe cheltuielile pe termen scurt.

Din partea preşedinţiei italiene a Consiliului UE, ministrul Benedetto Della Vedova a spus că, ”în următoarele săptămâni şi luni, Comisia trebuie să joace un rol esenţial pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă UE”.

”Acestea sunt provocări semnificative, printre care competitivitatea şi crearea de locuri de muncă”, a accentuat Della Vedova, care a mai inclus între provocările respective schimbările climatice, problemele energetice şi problemele de securitate din vecinătatea Europei.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...