Noul token care valorifică aprobarea primului ETF Ethereum (P)

Ion Dobreanu - joi, 16 nov. 2023, 11:46
Noul token care valorifică aprobarea primului ETF Ethereum (P)

Astăzi, în spațiul crypto a fost lansată o nouă criptomonedă numită $ETHETF Token – un activ digital care valorifică și anticipează aprobarea de către SEC a ETF-urilor Ethereum. Token-ul a fost lansat pe Uniswap, înregistrând o creștere de 186% doar în primele 10 minute de tranzacționare.

În prezent, prețul criptomonedei este de 0,02834 dolari și se așteaptă ca acesta să crească pe măsură ce vestea lansării se răspândește printre investitori. Noutatea că BlackRock, una dintre cele mai importante companii de investiții din lume intenționează să lanseze un ETF Ethereum a făcut ca prețul monedei ETH să depășească pragul de 2.000 de dolari.

Odată ce BlackRock anunțase zilele trecute că plănuiește să lanseze ETF pentru Bitcoin, mulți au început să speculeze că același traseu l-ar putea urma și Ethereum. Mai ales că este a doua cea mai mare criptomonedă după Bitcoin.

Ethereum este considerat cel mai utilizat blockchain pentru implementarea aplicațiilor care utilizează contracte inteligente. Acesta funcționează și ca un fundament esențial pentru aplicațiile descentralizate din cadrul Web3. În ciuda competiției din partea altor proiecte blockchain care își propun să rivalizeze cu Ethereum, niciunul dintre acestea nu reușește să se apropie de nivelul acestuia.

Cumpără ETHETF

Prețul Ethereum a crescut cu 10% pe fondul ultimelor noutăți

Pe 9 noiembrie, BlackRock a depus oficial cererea de înființare a ETF-ului Ethereum la SEC din SUA. Cu puțin timp înainte, compania a înregistrat o entitate corporativă în statul Delaware, care poartă denumirea de iShares Ethereum Trust.

Știrea despre înregistrarea în Delaware a influențat imediat prețul Ethereum, care a atins o creștere de 3%. Mai târziu, când confirmarea înregistrării a fost oficializată, prețul a înregistrat o nouă creștere semnificativă. În prezent, Ethereum se tranzacționează la 2.048 de dolari, evidențiind o creștere de 10% de la momentul înregistrării în Delaware și de la depunerea la SEC.

ETF-urile Ethereum se vor tranzacționa pe piețele financiare tradiționale prin intermediul unei firme de brokeraj. Token-ul $ETHETF a fost creat pentru a celebra lansarea ETF-urilor ETH și pentru a oferi recompense deținătorilor din cadrul proiectului.

Chiar dacă SEC nu a aprobat încă aceste ETF-uri, nu este nevoie să așteptați lansarea lor ulterioară, deoarece token-ul $ETHETF deja se tranzacționează pe bursele DEX. Investitorii au acum posibilitatea să investească într-un proiect despre care credem că poate exploda în viitor și să profite de randamente atractive.

$ETHETF poate crește semnificativ pe măsură ce Ethereum va ajunge în mainstream

Ethereum se evidențiază în lumea fondurilor tranzacționate la bursă (ETF) prin intermediul token-ului $ETHETF. În timp ce Bitcoin își definește propunerea de valoare prin caracteristicile sale de aur digital, Ethereum deține poziția de lider al blockchain-urilor dApp.

Așa cum Bitcoin are toate șansele să-și crească valoarea pe piață odată cu aprobarea ETF-urilor, un efect similar va avea și aprobarea în cazul Ethereum. Nu doar că piața crypto va avea posibilitatea să atragă capitaluri uriașe, dar și investitorii vor avea un acces mai facil la activele crypto de top.

$ETHETF funcționează ca un activ ERC20, utilizând blockchain-ul Ethereum pentru operațiuni. Această alegere de proiectare leagă moneda de destinul ecosistemului Ethereum, oferind investitorilor un punct de sprijin în cadrul primului ecosistem blockchain.

Cu toate acestea, pentru a încuraja deținerea token-ului și pentru a spori valoarea acestuia, fiecare tranzacție implică o taxă de ardere de 2%. Prin arderea a 2% din suma achiziționată, oferta totală de 1 milion este redusă, provocând o creștere a valorii token-urilor rămase. În momentul în care lansarea ETF-ului Ethereum va fi aprobată, taxa de ardere va fi majorată.

În final, listarea token-ului pe bursa descentralizată Uniswap reprezintă o lansare echitabilă, fără alocări speciale pentru echipe. Potrivit organizării tokenomice, 95% din ofertă a fost alocată pentru lichiditatea DEX și 5% pentru listările CEX.

Deoarece nu există o pre-vânzare, puteți achiziționa token-ul $ETHETF direct de pe Uniswap. Este suficient să vă conectați portofelul crypto la bursă, să copiați și să inserați adresa contractului pentru a fi siguri că efectuați achiziția corectă și apoi să finalizați tranzacția. Asigurați-vă că aveți cel puțin 20 de dolari disponibili în portofel pentru a acoperi taxa de gaz necesară procesării tranzacției.

Cumpără ETHETF

Te-ar mai putea interesa și
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței românești: minus 65 de euro/MWh
Nou record pe minus. Prețul spot al energiei electrice ajunge duminică la cel mai mare nivel negativ din istoria pieței ...
Prețul spot al energiei electrce tranzacționate sâmbătă cu livrare duminică la miezul zilei este din nou negativ în opt intervale orare iar într-unul dintre ele a coborât până la cel mai......
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Cutremur cu magnitudinea 6,5 în largul Indoneziei
Un cutremur cu magnitudinea 6,5 pe scara Richter s-a produs sâmbătă în largul coastei insulei indoneziene Java, a anunţat ...
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Premierul Marcel Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale, din motive de ...
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia ...
Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul ...