Peste 20.100 de membri a strâns grupul „Medici gata de grevă generală” pe Facebook

Un grup de protestatari creat pe Facebook, denumit "Medici gata de greva generală", a adunat mai mult de 20.000 de membri în doar trei zile. Doctorii s-a mobilizat dupa ce Înalta Curte de Justiţie a decis că medicii sunt funcţionari publici şi, ca urmare, orice cadou primit ar putea fi considerat mită. Ministrul Sănătăţii promite că se va întâlni cu sindicatele.
Economica.net - Dum, 16 aug. 2015, 18:01
Peste 20.100 de membri a strâns grupul

Un grup de protestatari creat pe Facebook, denumit „Medici gata de greva generală. Solicităm salarii decente!„, a adunat mai mult de 20.000 de membri în doar trei zile. Doctorii s-a mobilizat dupa ce Înalta Curte de Justiţie a decis că medicii sunt funcţionari publici şi, ca urmare, orice cadou primit ar putea fi considerat mită.

Florin Chirculescu, președintele Sindicatului Medicilor Dr. I.C. Cantacuzino „este alături de noi şi va milita pentru interesele GRUPULUI DE INITIATIVA PENTRU UN ACT MEDICAL DE CALITATE !!”, se spune pe pagina grupului.

Şeful sindicatului a transmis Medicilor gata de greva generală un mesaj  potrivit căruia „principala problemă a sistemului de sănătate din România este cea a resurselor de personal. În spitale, de pildă, avem 13.500 de medici în 2015, comparativ cu 20.600 în 2011, deşi necesarul este de 26.000 de medici, potrivit normativelor Ministerului Sănătății”.

„Principala cauză a exodului medicilor în ţările occidentale este cea a salariilor deosebit de scăzute. O altă cauză este legată de condiţiile de lucru din spitale, de o precaritate excepţională”, mai spune doctorul Florin Chirculescu.

„În contextul descris, ICCJ decide în 05.08.2015 să transforme medicul în funcţionar public, retrăgând statutul liberal al profesiei noastre, un statut care nu poate face obiectul analizei unui complet de judecată, fiind consecinţa evoluţiei istorice şi al particularităţilor practicii medicale. Acest fapt a generat o şi mai mare nemulţumire în rândul medicilor, determinând acţiuni care iau în discuţie demisia în bloc sau/şi greva generală”, a mai spus preşedintele Sindicatului Medicilor Dr. I.C. Cantacuzino.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, s-a arătat dispus să vină la o întâlnire cu sindicatele din sănătate şi cele ale medicilor, săptămâna viitoare, pentru a gasi soluţii de majorare a veniturilor medicilor.

Mă voi întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanţii sindicatelor din sănătate şi cu cei ai medicilor, dar şi cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi sunt convins că vom gasi soluţii pentru majorarea veniturilor medicilor”, a scris pe Facebook ministrul Sănătăţii, Nicolae Banicioiu, citat de Agerpres.

Multe detalii pe pagina grupului „Medici gata de greva generală. Solicităm salarii decente!

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Premierul Marcel Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale, din motive de stabilitate, potrivit unei declarații făcute la Prima TV...
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia ...
Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul ...
Ionuț Negoiță: Este probabil să vedem o tendință de creștere a prețurilor la apartamente în următoarele luni
Ionuț Negoiță: Este probabil să vedem o tendință de creștere a prețurilor la apartamente în următoarele luni
Ionuț Negoiță, fondator și CEO Hils Development, spune că în următoarele luni, prețurile la locuințe vor crește. ...
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste masive
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste ...
Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa ...