Numărul persoanelor fizice cu restanţe la bănci şi IFN-uri a scăzut la 611.613, în octombrie

Numărul persoanelor fizice înregistrate la Biroul de Credit cu restanţe mai mari de 30 de zile la bănci şi instituţii financiare nebancare a scăzut cu 83.439, la 611.613 în octombrie, faţă de nivelul din septembrie, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR).
Economica.net - J, 08 dec. 2016, 14:26
Numărul persoanelor fizice cu restanţe la bănci şi IFN-uri a scăzut la 611.613, în octombrie

Raportat la luna ianuarie, în octombrie numărul restanţierilor a scăzut cu 102.308 persoane.

În ceea ce priveşte valoarea restanţelor, acestea se ridicau, în octombrie, la 8,49 miliarde lei, din care peste 2,87 miliarde lei erau în moneda naţională, 4,03 miliarde lei echivalent în euro, 1,53 miliarde lei echivalent în alte valute şi 51,4 milioane lei echivalent în dolari.

În funcţie de categoria de întârziere, restanţele mai mari de 90 de zile reprezentau peste 4,62 miliarde lei.

De asemenea, statistica BNR relevă faptul că existau restanţe de 57,2 milioane lei cu o întârziere de 61 – 90 de zile, respectiv de 39,6 milioane lei, între 31- 60 de zile.

Valoarea totală a creditelor scoase în afara bilanţului depăşea 1,86 miliarde lei, iar 1,92 miliarde lei – la colectare.

Restanţele la creditele acordate firmelor şi populaţiei se ridicau la peste 13,5 miliarde lei, la finalul lunii octombrie, suma fiind în scădere cu 40,8% faţă de cea consemnată la finalul aceleiaşi luni a anului precedent, informează Banca Naţională a României.

Din această sumă, peste 5,8 miliarde lei erau restanţe în moneda naţională, în scădere cu 41,2%, iar circa 7,65 miliarde lei în valută, acestea fiind mai mici cu 40,8%. Din totalul restanţelor, circa 4,6 miliarde lei proveneau din Bucureşti.

Totalul creditelor depăşea 221,5 miliarde lei, la finele lunii octombrie, valoarea lor fiind mai mare cu 2% comparativ cu cea de la finalul aceleiaşi luni din 2015.

Împrumuturile în moneda naţională se cifrau la 123,6 miliarde lei.

În ceea ce priveşte creditele acordate populaţiei, de peste 112,4 miliarde lei, cele pentru consum totalizau mai mult de 52,2 miliarde lei, cele pentru locuinţe depăşeau 57,4 miliarde lei, iar cele destinate altor scopuri – peste 1,29 miliarde lei.

Rata creditelor neperformante se ridica la 10%, în septembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Tesla nu se așteaptă la concedieri sau program redus la fabrica din Grunheide, lângă Berlin, chiar dacă vânzările au scăzut
Tesla nu se așteaptă la concedieri sau program redus la fabrica din Grunheide, lângă Berlin, chiar dacă vânzările ...
Producătorul american de vehicule electrice (EV) Tesla nu se așteaptă la concedieri sau la reducerea programului angajaților fabricii sale din Grünheide, lângă Berlin, în pofida declinului......
România urmărește atât protejarea agricultorilor români, cât și continuarea sprijinului pentru Ucraina
România urmărește atât protejarea agricultorilor români, cât și continuarea sprijinului pentru Ucraina
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că poziția României cu privire la importurile de produse alimentare din ...
Ministrul Pîslaru a venit de la Bruxelles cu măsurile pe care le avem în pachetul 1, a declarat Grindeanu
Ministrul Pîslaru a venit de la Bruxelles cu măsurile pe care le avem în pachetul 1, a declarat Grindeanu
Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat joi că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dragoş ...
Creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani, inclusă în reforma pensiilor speciale – Florin Manole, ministrul Muncii
Creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani, inclusă în reforma pensiilor speciale – Florin Manole, ministrul ...
Reforma pensiilor speciale pe care va trebui să o reluăm presupune mai multe lucruri, printre care și o creștere a vârstei ...