O companie japoneză veche de 132 de ani intră pe piaţa din România

Compania japoneză Yusen Logistics cumpără Tibbett Logistics România, cu afaceri de 25,3 milioane de euro în 2016. Tibbett Logistics este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa logistică şi este subsidiară a grupului englez  Keswick Enterprises Group. 
Andrada Ghira - mar, 21 nov. 2017, 12:54
O companie japoneză veche de 132 de ani intră pe piaţa din România

Yusen Logistics a ajuns la un acord pentru achiziţia Tibbet Logistics, subsidiara din România a grupului Keswick Enterprises din Marea Britanie, a anunţat compania japoneză. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Tibbett Logistics oferă servicii de logistică, depozitare în România şi ţările vecine din sud-estul Europei. Tibbett mai deţine şi 15 locaţii strategice pe plan local, are închiriate depozite cu o suprafaţă de peste 116.000 de mp şi 1.300 de angajaţi. 

Grupul Keswick a intrat pe piaţa transportului de mărfuri în 2005 şi a pus bazele Tibbett Logistics în 2010, după ce a cumpărat participaţia celuilalt acţionar. În ultimii cinci ani, Tibbett Logistics a înregistrat o creştere anuală de 11,5%. 

După finalizarea tranzacţiei, care este supusă avizului de la Consiliul Concurenţei, Tibbett Logistics va face parte din divizia europeană a companiei japoneze.

„România este în prezent una dintre economiile europene cu cea mai mare creştere, cu investiţii în retail şi producţie, şi cu o puternică prezenţă a companiilor din industria auto. Această achiziție oferă companiei Yusen Logistics acces și o perspectivă asupra pieței din România, precum și accesul la o rețea regională bine stabilită pe operațiuni de depozitare şi de transport intermodal, condusă de o echipă excelentă de profesioniști din România. Acest lucru permite clienților actuali și potențiali ai Yusen Logistics să beneficieze direct de servicii de logistică de înaltă calitate”, se arată în anunţul companiei. 

Yusen Logistics face parte din Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK), companie fondată în 1885 şi care este unul dintre cei mai mari transportatori din lume. La sfârştiul lunii martie 2017, grupul NYK opera 799 de  vase de mare tonaj. Japonezii mai deţin şi o flotă de avioane şi camioane. Veniturile grupului pentru anul fiscal 2016 a depăşit 17 miliarde de dolari şi are 36.000 de angajaţi în toată lumea. Cu sediul la Tokyo, NYK are sedii regionale în Londra, New York, Singapore, Hong Kong, Shanghai, Sydney şi Sao Paolo. 

NYK deţine 59,6% din Yusen Logistics şi a făcut la sfârşitul lunii trecute o ofertă de preluare a 40,4% din companie. Japonezii sunt dispuşi să plătească aproape 225 de milioane de dolari pentru preluarea controlului Yusen Logistics, scrie presa de specialitate. 

Tibbett Logistics România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 23,5 de milioane de euro şi un profit de 2,15 milioane de euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Centura Bucureşti Sud: Guvernul a aprobat exproprierea imobilelor situate pe coridorul aferent lărgirii la 4 benzi
Centura Bucureşti Sud: Guvernul a aprobat exproprierea imobilelor situate pe coridorul aferent lărgirii la 4 benzi
Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică de interes...
Sondaj: 80% dintre români sunt mulţumiţi de furnizorul de energie. Datele pot arăta că ei nu cunosc alternativele
Sondaj: 80% dintre români sunt mulţumiţi de furnizorul de energie. Datele pot arăta că ei nu cunosc alternativele
 Peste 80% dintre români se declară mulţumiţi de furnizorul lor actual de electricitate, însă aceste date pot arăta ...
Efectele Covid-19: Aproximativ 35% dintre angajaţi se gândesc să-şi schimbe locul de muncă în următoarele 12 luni
Efectele Covid-19: Aproximativ 35% dintre angajaţi se gândesc să-şi schimbe locul de muncă în următoarele 12 luni
Aproximativ 35% dintre angajaţi se gândesc să-şi schimbe locul de muncă în următoarele 12 luni, în urma pandemiei, ...
Rabla 2021: Vom avea finanţare consistentă pentru schimbarea parcului auto. În luna martie pregătim toate programele – Barna
Rabla 2021: Vom avea finanţare consistentă pentru schimbarea parcului auto. În luna martie pregătim toate programele ...
Programele ce vor fi lansate în 2021 prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) sunt pregătite în luna martie, a ...