O echipă de antreprenori români lansează Ronin, o platformă de finanțare și dezvoltare pentru companiile cu potențial de scalare

Echipa Ronin facilitează accesul afacerilor la finanțare și lansează pragul minim de investiție de 100 euro.
Ion Dobreanu - joi, 02 dec. 2021, 14:44
O echipă de antreprenori români lansează Ronin, o platformă de finanțare și dezvoltare pentru companiile cu potențial de scalare

O echipă de antreprenori români lansează Ronin, o platformă de investiții în startup-uri și companii care au nevoie de finanțare pentru scalare, cu scopul de a susține antreprenorii din domenii cât mai variate să își dezvolte ideile de afaceri.

Misiunea Ronin este de a facilita legătura dintre antreprenori și investitorii de tip crowd și de a permite oricui să devină investitor printr-o contribuție minimă de 100 euro pentru susținerea proiectului preferat. Astfel, în urma unui proces riguros de selecție și validare a ideilor de business, echipa Ronin va oferi antreprenorilor accesul la resursele necesare pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor lor.

Echipa Ronin selectează companiile care prezintă potențial, conform unei grile independente de evaluare, le sprijină în pregătirea campaniei de atragere de finanțare, și le aduce în fața investitorilor de retail, care până în prezent nu aveau deloc acces la proiecte rezervate în mod tradițional fondurilor de investiții. Cu ajutorul Ronin, oricine are acum oportunitatea de a investi în startup-uri și în companii consacrate, începând de la tichete de 100 euro.

Echipa Ronin urmărește să adreseze principalele provocări cu care se confruntă atât start-up-urile, cât și companiile consacrate care doresc să obțină finanțare, dar și investitorii care sunt interesați să susțină mediul de afaceri din România.

„Obiectivul nostru este ca Ronin să devină o comunitate a românilor antreprenori care, uniți de experiențe și provocări similare, vor reuși să se sprijine reciproc și să crească împreună. Îi vom aduce împreună pe cei mai activi, creativi și inovatori dintre români. Unii din postura de antreprenori, alții din postura de investitori sau experți care susțin micile companii să se dezvolte și să creeze valoare adăugată și progres în societate.’’ a adăugat Bogdan Almași, unul dintre co-fondatorii Ronin.

Fondatorii Ronin consideră că inovația în business nu reprezintă o exclusivitate a companiilor de tehnologie sau care au o componentă semnificativă de tehnologie. Prin urmare, orice companie, din orice domeniu și în orice stadiu de dezvoltare, care inovează, poate să aplice pentru a fi listată prin platforma Ronin, venind astfel în fața publicului larg pentru a solicita o finanțare.

“Inconvenientele de care se lovesc atât companiile, cum ar fi condițiile nerezonabile de finanțare, cât și investitorii, cum ar fi lipsa informațiilor despre oportunitățile de investiții sau lipsa de transparență pre sau post investiție nu ar trebui să constituie un impediment în calea antreprenorilor care au nevoie de sprijin și au potențialul de a genera valoare adăugată pentru companiile lor, pentru investitori și pentru clienții finali.” a explicat Ovidiu Ghiman, co-fondator Ronin.

„Tehnologia și modificările legislative ne oferă în 2021 posibilitatea de a nu mai depinde de instituții financiar-bancare care să furnizeze încredere între adevărații deținători de capital (investitorii) și cei care au nevoie de capital pentru a genera profit (antreprenorii). Încrederea va fi furnizată de tehnologia Ronin care va asigura transparența și comunicarea continuă dintre antreprenori și investitori, care vor fi asigurate prin intermediul platformei Ronin. Astfel, se vor crea premisele pentru reducerea gradului de intermediere, micii investitori având astfel acces direct la oportunitățile de investiții. ”, a declarat Felix Crisan, co-fondator Ronin.

Tichetul minim de investiție prin platformă este de 100 euro și vine în întărirea ideii că oricine poate fi un investitor. Astfel, Ronin dorește să genereze „real crowd”, investitori care vor oferi nu doar finanțarea necesară companiei, dar și validarea de piață. De asemenea, valoarea scăzută a tichetului va permite investitorilor o diversificare a portofoliului prin posibilitatea de a susține mai multe proiecte. Astfel, orice companie sau cetățean european sau dintr-o țară din Spațiul Economic European poate să investească prin Ronin în firmele pe care doresc să le susțină.

Despre Ronin

Trei antreprenori români – Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan, cu experiențe complementare în business, și-au unit forțele pentru a lansa Ronin, platforma de investitii creată pentru a susține și finanța companii și idei de business inovatoare, locale și europene.

Au reușit într-un timp scurt să formeze o echipă de specialiști, de „true believers” la fel de entuziaști în a susține misiunea RONIN, cu abilități fără de care Ronin nu ar fi putut fi lansat online într-un timp atât de scurt și la nivelul de „user experience” și tehnologic dorite de fondatori și atât de așteptate de către antreprenori și investitori.

Pe parcursul implementării proiectului li s-au alăturat echipa Baobab Studio care a adus resursele de creativitate în tot ceea ce înseamnă creare identitate și strategie de brand, dar și specialiștii de la compania de audit și consultanță Deloitte si de la societatea de avocați Reff & asociații – Deloitte Legal, pentru asistența juridică și definirea tuturor proceselor interne și a procedurilor de lucru în concordanță cu regulamentul aprobat de Comisia Europeană, privind finanțările participative.

Echipa Ronin facilitează accesul afacerilor la finanțare și vine cu o nouă abordare prin implementarea pragului minim de investiție de 100 euro, oferind posibilitatea oricărui român sau cetățean european de a deveni investitor și de a susține companiile cu idei inovatoare.

Ideea proiectului Ronin a luat naștere în anul 2020, fiind lansat oficial în data de 1 Decembrie 2021, și a primit până în prezent o finanțare de 500.000 de euro de la un investitor autohton.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Putin i-a transmis lui Macron că Occidentul arată că nu ține cont de îngrijorările Rusiei
Putin i-a transmis lui Macron că Occidentul arată că nu ține cont de îngrijorările Rusiei
Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis vineri omologului său francez, Emmanuel Macron, că răspunsurile Occidentului ...
Franța a înregistrat în 2021 cea mai mare creștere economică din ultimii 52 de ani
Franța a înregistrat în 2021 cea mai mare creștere economică din ultimii 52 de ani
Franţa a raportat pentru anul trecut cel mai solid ritm de creştere din ultimii 52 de ani, de 7%, a doua economie a zonei ...
Bruxelles-ul și Washingtonul colaborează pentru creșterea volumului de gaze naturale lichefiate exportate de SUA către statele UE
Bruxelles-ul și Washingtonul colaborează pentru creșterea volumului de gaze naturale lichefiate exportate de SUA către ...
Uniunea Europeană şi SUA au anunţat vineri, într-o declaraţie comună, că lucrează pentru furnizarea de volume suplimentare ...