1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

O fabrică de pâine din Bucureşti se transformă în locuinţe şi birouri

Fostele fabrici din Epoca de Aur s-au transformat în proiecte imobiliare. În timp ce unele sunt într-o stare de degradare, alte fabrici vor fi înlocuite de locuinţe şi clădiri de birouri. 

04 iun, 2017 | | ECONOMICA.net

Fosta fabrică de textile Suveica din Colentina s-a transormat într-un cartier cu aproape 1.000 de apartamente, iar în locul Electroaparataj sau UMEB au apărut două malluri. Divizia imobiliară a grupului Inter IKEA construieşte birouri pe terenurile a două foste fabrici - Timpuri Noi şi Baduc, iar pe terenul fostei fabrici de pâine Spicul, doi investitori ridică turnuri de birouri, iar un al treilea are programat un proiect rezidenţial. 

CITEŞTE ŞI Concurenţă pe terenul fostei fabrici Spicul: Doi dezvoltatori investesc 160 milioane de euro în turnuri de birouri

Dezvoltatorul Forte Partners, care dezvoltă birourile The Bridge pe o parte din terenul fostei fabrici de pâine Spicul, a cumpărat o parcelă de 14.000 de mp din terenul fostei Fabrici de pâine Băneasa, unde va începe chiar de anul acesta construcţia unui ansamblu rezidenţial, potrivit Ziarului Financiar. În total, proiectul avea la finalizare peste 350 de apartamente. 

Tot pe ternul fostei fabrici de pâine Băneasa, suedezii de la Skanska ridică pentru retailerul Lidl un sediu de circa 12.500 de mp. 

Locuinţe noi vor construi şi spaniolii de la Gran Via, care a cumpărat în urmă cu doi ani 9.600 de mp din acelaşi teren. Gran Via va construi aici proeictul Aviaţiei Apartments cu aproape 300 de apartamente. 

Nordul se aglomerează şi cu turnuri de apartamente. Vor locui corporatiştii aproape de birou?

Numărul dezvoltatorilor care construiesc apartamente în "polul corporatiştilor" din nordul Bucureştiului creşte. Pe lângă investiţiile viitoare, omul de afaceri Gabriel Popoviciu a lansat proeictul Berlvedere, care va avea peste 1.500 de locuinţe la finalizare. Iar israelienii de la Shikun & Binui şi Red Sea Group au cumpărat anul trecut un teren pentru un nou proeict în zonă. 

entaţi să cumpere o locuinţă în apropierea locului de muncă sunt cei care se află la prima achiziţie, este de părere Alexandru Petrescu, fondator Esop.

"Acolo unde se dezvoltă poli importanţi de birouri, rezidenţialul are succes pentru că cei care lucrează ar putea să aibă şi casa alături de locul de munca. Barbu-Văcărescu e o zonă efervescentă, unde se vor mai anunţa noi proiecte rezidenţiale", spune acesta. În plus, tot aproape de muncă vor să fie şi cei care închiriează. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO