Cum va circula RATB pe noua arteră din Bucureşti. Bulevardul Buzeşti-Berzei fost deschis

Bucureştenii pot circula, de duminică după-amiază, pe tronsonul Buzeşti-Berzei al noului bulevard Uranus - care va face legătura între nordul şi sudul Capitalei -, a anunţat primarul Sorin Oprescu, potrivit căruia Poliţia a confirmat că siguranţa rutieră pe respectiva arteră este asigurată. Din data de 13 ianuarie, ora 05.00, RATB va da drumul traseelor sale.
Economica.net - Dum, 12 ian. 2014, 11:15
Cum va circula RATB pe noua arteră din Bucureşti. Bulevardul Buzeşti-Berzei fost deschis

Prezent în zona Berzei a tronsonului, primarul general al Capitalei a mai spus că bulevardul este realizat după un proiect al arhitecţilor şi urbaniştilor din anii ’30.

Lucrările au început în 2009, însă au fost oprite temporar după plângeri în instanţă ale unor oameni „care nu vor să se modernizeze nimic în Bucureşti”, a adăugat Oprescu.

Potrivit municipalităţii, lucrările la primul tronson al bulevardului au costat 130 de milioane de lei fără TVA.

Sorin Oprescu a precizat că în zonă vor circula cinci linii de tramvai şi şase de autobuz, iar lucrările la bulevardul Uranus vor continua spre sud, inclusiv cu construirea tunelului pe sub Palatul Parlamentului, pentru care se aşteaptă avizul necesar.

Tronsonul Buzeşti-Berzei a rămas subiect de dispută între municipalitate şi ONG-uri chiar şi după finalizarea lucrărilor, primarul general Sorin Oprescu spunând „că totul este în deplină legalitate”, în timp ce preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul”, Nicușor Dan, susţinea că nu se poate face recepţia lucrărilor.

Oprescu a fost prezent vineri la efectuarea primelor probe ale tramvaielor care vor circula pe tronsonul Piaţa Victoriei – Vasile Pârvan. „Tot ce a fost făcut aici a fost făcut în deplină legalitate. (…) Sunt convins că circulaţia maşinilor în Bucureşti va fi mult mai organizată de acum încolo”, a declarat primarul general.

Pe acest subiect, preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul” a spus că, în urma unei decizii din 6 ianuarie a instanţei de judecată, care nu este definitivă, cele două autorizaţii de construire a şoselei au fost suspendate.

„Decizia s-a referit şi la cele două autorizaţii de construire. Şoseaua ştim cu toţii că există acolo, însă din punct de vedere juridic primăria nu o să poată să-i facă recepţia. Este o şosea care există, dar ea este o construcţie ilegală”, a declarat Nicuşor Dan.

În replică, primarul Capitalei a arătat că este vorba de o suspendare doar până la judecarea „lucrurilor pe fond”, toate lucrările executate pe Şoseaua Buzeşti-Berzei fiind făcute în deplină legalitate.

Mai mult, primarul Sorin Oprescu a arătat că este convins că cei care vor judeca pe fond această cauză vor vedea utilitatea arterei şi vor decide în mod corect.

Reprezentanţii municipalităţii au precizat că, faţă de deciziile din 6 ianuarie ale instanţei, Primăria Capitalei va exercita căile de atac prevăzute de lege.

Buzeşti-Berzei-Uranus este un bulevard cu câte două benzi pe sens şi bandă pentru biciclişti, cu trotuare cu o lăţime cuprinsă între trei şi cinci metri şi linie de tramvai pe zona mediană, reprezentând o alternativă pentru Calea Victoriei şi bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru şi Dimitrie Cantemir.

Proiectul include şi modernizarea liniei de tramvai, a carosabilului şi trotuarelor, înlocuirea, protejarea şi modernizarea reţelei de canalizare şi a reţelelor alimentare cu apă, dar şi lucrări de realizare a iluminatului public.

Proiectul are trei etape, prima vizând tronsonul dintre Piaţa Victoriei – Vasile Pârvan, a doua, Vasile Pârvan – Piaţa George Coşbuc, iar a treia, Piaţa George Coşbuc – Gara Progresul.

În 2011, primarul Sorin Oprescu spunea că Bucureştiul va putea fi traversat de la nord la sud în 20 de minute, pe traseul Piaţa Victoriei – Piaţa Coşbuc, în urma lucrărilor la bulevardul Buzeşti-Berzei-Uranus – „cea mai mare operaţiune urbană din ultimii 20 de ani”.

TRASEELE RATB

Din data de 13 ianuarie, ora 05.00, Regia Autonomă de Transport Bucureşti va relua circulaţia pe liniile din zonă, astfel:

Linia de tramvai 24 va funcţiona între,,Cartier Dămăroaia” şi „Vasile Pârvan”, pe traseul: Str. Piatra Morii, Bd. Gloriei, Bd. Bucureştii Noi, Calea Griviţei, Bd. Ion Mihalache, Piaţa Victoriei, Str. Buzeşti, Str. Berzei, Calea Plevnei, cu întoarcere pe Str. Sf. Constantin, Str. Ionel Perlea, Str. Grigore Cobălcescu, Str. Berzei, Str. Buzeşti, Piaţa Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Calea Griviţei, Bd. Bucureştii Noi, Bd. Gloriei, Str. PiatraMorii.

Linia de tramvai 42 va funcţiona între „Piaţa Presei’’ şi ,,Gara de Nord’’, pe traseul: Bd. Expoziţiei, Str. Av. Popişteanu, Str. Dornei, Str. Puţul lui Crăciun, Bd. Ion Mihalache, Piaţa Victoriei,Str. Buzeşti, Bd. Alex. Ioan Cuza, Bd. Gh. Duca, Gara de Nord, cuîntoarcere pe Calea Griviţei, Str. Buzeşti, Bd. Ion Mihalache, Str. Clăbucet, Str. Av. Popişteanu, Bd. Expoziţiei.

Liniade tramvai 44 se reînfiinţează şi va funcţiona între ,,Cartier 16 Februarie”şi,,Vasile Pârvan”, pe traseul: Calea Giuleşti, Şos. Orhideelor, Bd. Dinicu Golescu, Str. Berzei, cu întoarcere pe Str. Sf. Constantin, Str. Ionel Perlea, Str. Grigore Cobălcescu,  Str. Berzei, Bd. Dinicu Golescu, şos. Orhideelor, Calea Giuleşti.

Liniade tramvai 45 va funcţiona între,,Mezeş” şi „Gara de Nord”, pe traseul: Şos. Chitilei, Bd. Bucureştii Noi, Calea Griviţei, Bd. Ion Mihalache, Piaţa Victoriei, Str. Buzeşti, Bd. Alex. Ioan Cuza, Bd. Gh. Duca, Gara de Nord, cu întoarcere pe Calea Griviţei, Str. Buzeşti, Bd. Ion Mihalache, Calea Griviţei, Bd. Bucureştii Noi, Şos. Chitilei.

Liniade tramvai 46 va funcţiona pe traseul actual, între „Republica” şi intersecţia şos. Nicolae Titulescu/Str. Dr. Felix, apoipe Str. Dr. Felix, Bd. Ion Mihalache, Piaţa Victoriei,Str. Buzeşti, Bd. Alex. Ioan Cuza, Bd. Gh. Duca, Gara de Nord, cu întoarcere pe Calea Griviţei, Str. Buzeşti, Bd. Ion Mihalache, Str. Dr. Felix, şos. Nicolae Titulescu, apoi pe traseul de ducere.

Linia de autobuz 133 va funcţiona între ,,Bd. Tineretului” şi ,,Gara Basarab”, pe traseul: Cal. Văcăreşti, Str. NervaTraian, Str. Traian, Bd. Dacia, Str. Mircea Vulcănescu, Bd. Dinicu Golescu, Gara Basarab, cu întoarcere pe Şos. Orhideelor, Cal. Plevnei, Str. Mircea Vulcănescu, Str. Baldovin Pârcălabul, Str. Gării de Nord, Piaţa Gării de Nord, Cal. Griviţei, Bd. Dacia, Str. Traian, Str. DimitrieOnciul, Str. ZeceMese, Str. Traian, Str. Nerva Traian, Calea Văcăreşti.

Linia de autobuz 178 va reveni pe traseul de bază pe sensul spre terminalul ,,Sala Palatului”, de la intersecţia Bd. Dinicu Golescu/Str. Witing, pe Bd. Dinicu Golescu, Str. ştirbei Vodă, apoi pe traseul actual.

Autobuzele vor opri pe Bd. Dinicu Golescu, în staţia „Piaţa Virgiliu”, situată înainte de intersecţia cu Str. Macedonia.

Liniile de autobuz 126, 168, 226, 368 vor funcţiona pe sensul spre cartiere, pe un traseu modificat de la intersecţia Str. Mircea Vulcănescu/Str. Berzei, pe Str. Berzei, Str. ştirbei Vodă, Bd. Eroilor, apoi pe traseele actuale.

Autobuzele vor opri în staţia nou înfiinţată, „Mircea Vulcănescu”, amplasată pe Str. Berzei, după intersecţia cu Str. Mircea Vulcănescu.

Linia de noapte N117 va funcţiona, de la data de 12/13.01.2014, pe un traseu modificat pe sensul ,,ştrand Străuleşti”, de la intersecţia Bd. Dacia/Cal. Griviţei/Str. Mircea Vulcănescu, pe Str. Mircea Vulcănescu (rond Bd. Uranus),  Str. Gării de Nord, Piaţa Gării de Nord, Cal. Griviţei, apoi pe traseul actual, iar pe sensul spre ,,Piaţa Unirii’, autobuzele vor circula pe un traseu modificat de la intersecţia Cal. Griviţei/Str. Polizu, pe Cal. Griviţei, Bd. Dacia, apoi pe traseul actual.

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Metoda de plată care plasează Bucureștiul deasupra a jumătate din capitalele UE. Poate deveni numărul unic un City Card mai ușor de folosit?
Metoda de plată care plasează Bucureștiul deasupra a jumătate din capitalele UE. Poate deveni numărul unic un City Card ...
Numărul unic #7458 a fost accesat de peste 11 milioane de ori în 2023, doar pentru plata călătoriilor cu mijloacele STB ...
Grupul Bobnet aduce 490.000 de dolari pentru consolidarea fabricii de la Ploiești unde produce dispozitive IoT pentru export
Grupul Bobnet aduce 490.000 de dolari pentru consolidarea fabricii de la Ploiești unde produce dispozitive IoT pentru export
Grupul Bobnet majorează cu 490.000 de dolari capitalul social al Bob IoT Enterprise, fabrică unde se produc mai multe dispozitiv ...
Românii plătesc, în termeni nominali, printre cele mai mici prețuri la energie electrică din UE. Lucrurile se schimbă la paritatea puterii de cumpărare
Românii plătesc, în termeni nominali, printre cele mai mici prețuri la energie electrică din UE. Lucrurile se schimbă ...
Exprimate în euro, prețurile la energie electrică plătite de consumatorii casnici din România sunt printre cele mai ...