O treime dintre companiile globale pun pe locul doi securitatea dispozitivelor mobile – raport

Circa o treime (32%) dintre companiile globale pun pe plan secund securitatea dispozitivelor mobile, fapt ce a condus la pierderi de date sau la perioade de nefuncţionare a infrastructurii de business, reiese dintr-un studiu de specialitate, citat pe blogul din România al producătorului de soluţii de securitate Eset.
Economica.net - vin, 30 mart. 2018, 08:26
O treime dintre companiile globale pun pe locul doi securitatea dispozitivelor mobile - raport

Raportul Verizon’s Mobile Security Index 2018 relevă faptul că una din şapte organizaţii au pus în aplicare toate cele patru practici fundamentale de securitate cibernetică specificate de către realizatorii cercetării, respectiv: schimbarea tuturor parolelor implicite, criptarea datelor transmise prin reţele publice, acordarea permisiunilor de acces către angajaţi ‘on a need-to-know basis’ şi testarea periodică a sistemelor de securitate.

În acelaşi context, numai patru din zece angajaţi au menţionat că schimbă toate parolele implicite şi utilizează autentificarea cu doi factori pe dispozitivele mobile. Mai mult decât atât, jumătate dintre companiile chestionate au recunoscut faptul că nu au o politică de utilizare a Wi-Fi-ului public de către angajaţi, iar o treime dintre acestea utilizează soluţii endpoint de securitate mobilă, în timp ce mai puţin de jumătate au declarat că folosesc criptarea datelor din dispozitive.

În cazul a 32% dintre organizaţii, securitatea dispozitivelor mobile are de cele mai multe ori o importanţă secundară. Această decizie a condus la pierderi de date sau la perioade de nefuncţionare a infrastructurii business (în 45% din cazuri), faţă de cei care au prioritizat securitatea (19%).

Pe acest fond, raportul Verizon arată că utilizarea greşită de către angajaţi, indiferent dacă este determinată de intenţii maliţioase deliberate sau provocată de erori neglijente, este considerată un risc cibernetic de circa 80% dintre organizaţii.

Totodată, aproape 40% dintre respondenţii care permit angajaţilor să-şi aducă propriile smartphone-uri şi tablete la lucru văd această tendinţă ca sursa principală a preocupării lor legate de securitatea business.

Cercetarea celor de la Verizon a fost realizat pe un grup de peste 600 de profesionişti din Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, implicaţi în achiziţionarea şi gestionarea dispozitivelor mobile din organizaţiile lor, precizează blogul Eset.ro.

Eset a fost fondată în anul 1992, în Bratislava (Slovacia), şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutul malware, fiind prezentă în peste 180 de ţări. Compania publică ‘Virus Radar’ – un instrument de monitorizare în timp real, o Bază de Cunoştinţe ce oferă suport produselor Eset şi Eset.ro care prezintă pe larg suitele şi produsele antivirus şi de securitate online pe care companie la realizează.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan Chirițoiu, și vicepreședintelui Dan Pascu, informează instituția prin......
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Transportatorul aerian HiSky anunță că se alătură campaniei de includere a țării noastre în programul Visa Waiver, ...