1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

News

Oameni de afaceri germani: Există o mai mare disponibilitate pentru România după alegerea lui Klaus Iohannis

Alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României a avut un impact pozitiv în Germania, existând în acest sens o mai mare disponibilitate pentru România în mediul economic, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Peter Alltschekow, directorul executiv al 'Germany Trade and Invest', organizaţie prin intermediul căreia mai mulţi oameni de afaceri germani se află în aceste zile în misiune economică în Transilvania.

20 mai, 2015 | Agerpres

'A avut un impact pozitiv în Germania (alegerea lui Iohannis ca preşedinte al României - n.r.). Şi mediul de afaceri german a luat la cunoştinţă acest lucru, mai ales că preşedintele Iohannis a declarat că vrea să dezvolte mai bine relaţia cu Germania. Şi acest impact pozitiv ne-a ajutat şi pe noi acum să organizăm această delegaţie, deoarece în mediul economic german acum există o mai mare disponibilitate pentru România', a spus directorul executiv al 'Germany Trade and Invest', agenţie care reprezintă interfaţa principală a Ministerului Federal al Economiei din Germania pentru dezvoltarea contactelor de afaceri dintre firmele din această ţară şi cele de peste hotare.

Peter Alltschekow a subliniat că Landul Brandenburg are de 13 ani relaţii foarte strânse cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, perioadă în care s-au derulat mai multe misiuni economice.

'Noutatea la această delegaţie este că dorim să extindem această sferă a cooperării şi asupra celorlalte landuri federale al Germaniei de Est, aşa că acum sunt prezenţi reprezentanţi ai companiilor şi din alte landuri, nu numai Brandenburg', a menţionat Alltschekow.

El a adăugat că administraţia din judeţele Regiunii Centru este 'foarte prietenoasă' cu mediul de afaceri, un motiv în plus pentru a recomanda şi altor landuri să vină aici şi să caute parteneri de afaceri.

În misiunea economică din Transilvania sunt prezente şi companii din domeniul formării profesionale, firme care caută forţe de muncă pentru Germania. De exemplu, o astfel de firmă caută să angajeze mecanici de locomotivă, după ce a avut o experienţă pozitivă în acest sens şi doreşte să se dezvolte în continuare pe piaţa din România. În ultimii ani, firma a recrutat şi a dus în Germania nouă mecanici de locomotivă care rămăseseră fără loc de muncă în România, ca urmare a restructurării companiei feroviare.

Sunt prezente, de asemenea, şi firme care activează în domeniul prelucrării metalelor, a industriei constructoare de maşini sau se ocupă de închirierea şi vânzarea de macarale mari pentru industria construcţiilor.

'Spectrul de întreprinzători şi de domenii este larg. Ne interesează foarte mult ca şi rezultat al acestor vizite ca României şi în special Transilvaniei să i se facă o reclamă mult mai bună în Germania, deoarece pentru a găsi firme germane care să vrea să vină într-o vizită de genul acesta în România avem nevoie de exemple pozitive. Este de salutat această iniţiativă şi intenţia de a dezvolta în viitor mai mult această iniţiativă şi să sperăm că va avea un efect foarte bun', a declarat, la rândul său, Birgit Schliewenz, managerul unei firme furnizor de servicii pentru companiile şi instituţiile est-germane aflate în misiune economică în Transilvania.

În cadrul vizitei acestei delegaţii economice, 'Germany Trade & Invest', cu sprijinul ADR Centru şi al Reprezentanţei Landului Brandenburg în Regiunea Centru, a organizat miercuri, la Alba Iulia, o 'Bursă a Investitorilor şi a Oamenilor de Afaceri'. Domeniile de activitate pe care s-au axat întâlnirile dintre companii la aceasta Bursă au fost construcţiile civile şi industriale, construcţiile de case din lemn, furnizarea de produse din lemn, producţia de articole de mobilier, fabricarea de articole de îmbrăcăminte şi formarea profesională.

La misiunea economică participă companii şi organizaţii din trei landuri din zona de Est a Germaniei - Landul Brandenburg, Landul Turingia şi Landul Saxonia-Anhalt. Misiunea economică este organizată sub egida reţelei europene Enterprise Europe Network, prin organizaţiile sale din Regiunea Centru (ADR Centru) şi Landul Brandenburg (ZAB).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO