1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

News

Oamenii petrec peste 4 trilioane de minute pe lună, pe Windows 10 - Microsoft Build 2020

Oamenii petrec, în prezent, peste 4 trilioane de minute pe lună pe sistemul de operare Windows 10 pentru a lucra, a învăţa şi a se conecta, în creştere cu 75% faţă de anul precedent, arată datele prezentate în cadrul Microsoft Build 2020, conferinţa anuală a companiei dedicată dezvoltatorilor din întreaga lume, care a debutat marţi, scrie Agerpres. 

20 mai, 2020 | Agerpres

O altă informaţie promovată în conferinţa de specialitate este că unul dintre cele mai puternice supercomputere cu Inteligenţă Artificială (AI) din lume a fost dezvoltat în colaborare cu şi în exclusivitate pentru OpenAI, fiind conceput special pentru a antrena modele masive AI distribuite, oferind toate avantajele unui dispozitiv dedicat şi ale infrastructurii cloud solide a platformei Azure, scrie Agerpres. 

De asemenea, îmbunătăţirile pentru Microsoft Teams includ o experienţă eficientizată pentru dezvoltatori, pentru a construi şi publica aplicaţii Teams din Visual Studio şi Visual Studio Code, capacitatea administratorilor IT de a valida, aproba şi preinstala linia de aplicaţii business şi ISV în Teams pentru utilizatorii lor, precum şi noi modalităţi în care oamenii pot utiliza aplicaţiile în Teams.

Conform analizei Microsoft, la ora actuală, oamenii petrec peste 4 trilioane de minute/lună pe sistemul de operare Windows 10 pentru a lucra, a învăţa şi a se conecta (+75% faţă de anul anterior), iar lunar există un miliard de dispozitive active pe sistemul de operare respectiv.

Specialiştii în tehnologie au adus în discuţie la Microsoft Build 2020 şi caracteristicile Microsoft Cloud for Healthcare, prima soluţie cloud specifică industriei. "Aceasta se bazează pe capabilităţile existente în cadrul ofertelor cloud ce se adresează domeniului medical şi altor scenarii din industrie, cum ar fi noua aplicaţie Bookings din Teams, disponibilă pentru clienţii din mai multe industrii, ce permite planificarea, gestionarea şi organizarea de întâlniri virtuale între companii şi consumatori", se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor, transmis miercuri AGERPRES.

Microsoft Build 2020, conferinţa anuală a companiei dedicată dezvoltatorilor din întreaga lume, a debutat marţi, 19 mai, cu o experienţă virtuală oferită de Satya Nadella, CEO Microsoft, care a prezentat audienţei modul în care Microsoft, alături de clienţii săi, răspund nevoilor dezvoltatorilor din toate industriile, dar şi faptul că gigantul american deţine o poziţionare unică prin care poate oferi sprijin organizaţiilor pentru a se adapta unei lumi în care cele mai multe dintre activităţile din viaţa oamenilor trebuie făcute de la distanţă.

Sistemul de operare Windows 10 a fost lansat pe data de 29 iulie 2015, în 190 de ţări, sub forma unui upgrade gratuit pentru cei care utilizează versiunile Windows 7 şi 8.1.

Microsoft a încheiat asistenţa principală pentru Windows 7 pe 13 ianuarie 2015, ceea ce a însemnat că funcţiile noi au încetat să fie adăugate, dar au fost disponibile actualizările de securitate, până pe 13 ianuarie 2020. Suportul pentru Windows 7 a încetat pe 14 ianuarie 2020, moment din care Microsoft nu va mai oferi asistenţă tehnică sau actualizări de software.

Compania Microsoft este listată pe bursa americană, unde a atins recent o valoare de piaţă de peste un trilion de dolari. Microsoft a înregistrat, în trimestrul IV din 2019, o cifră de afaceri mai mare cu 13,7%, până la 3,9 miliarde de dolari, în timp ce venitul operaţional a crescut cu 35%, în aceeaşi perioadă.

În acest context, cel mai notabil avans a fost cel al segmentului Cloud, care a generat companiei venituri de 11,9 miliarde de dolari, în ultimul trimestru din anul precedent, în creştere cu 27%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO