Octavian Bădescu, proprietarul Freedom Group, va candida pentru poziţia de primar general al Capitalei

Antreprenorul Octavian Bădescu, proprietarul companiei imobiliare Freedom Group, intenționează să candideze la alegerile locale din toamnă, pentru poziția de primar al Capitalei. Acesta a demarat inițiativa #hailatreaba, în perioada stării de urgență impuse în martie-aprilie și mai în România.
Economica.net - mar, 26 mai 2020, 07:22
Octavian Bădescu, proprietarul Freedom Group, va candida pentru poziţia de primar general al Capitalei

“Am asistat ȋn ultimele două luni la o situație greu de acceptat ȋn secolul XXI. Instituțiile statului ne-au lipsit de libertăți esențiale și au forțat antreprenori să ȋși ȋnchidă afacerile și să lase un million de oameni fără un loc de muncă. Statul nu a avut ȋncredere ȋn cetățenii săi că se pot proteja, atât pe ei, cât și pe cei vulnerabili, apropiați lor. S-a preferat să se impună restricții și instituțiile statului să pedepsească cetățenii, ȋn loc să ȋi avertizeze, să le ofere informații și posibile soluții și să ȋi ajute în mod real să depășească, cu bine, provocările. Toată lumea din jurul meu se plânge de politicieni și de faptul că activitatea lor afectează profund cetățenii cinstiți, care muncesc, plătesc taxe și produc valoare ȋn România. Ȋnsă, din păcate, foarte puțini sunt cei care și fac ceva ȋn sensul acesta. Eu am ales să mă implic, motivat și de frica de a-mi fi atacate direct, ȋn continuare și sub diferite forme, libertatea și proprietatea. Ȋn același timp, am convingerea că există un suport popular pentru o nouă abordare, ȋn favoarea unei dezvoltări economice și a unei eficiențe ȋn relația dintre stat și contribuabil. Vreau să demonstrez că există alternative raționale la clasa politică actuală și că noi, cei care am reușit să construim ceva ȋn cariera noastră, putem aduce rapid un suflu nou și o schimbare ȋn bine și ȋn administrația publică”, spune Octavian Bădescu. 

Antreprenorul militează pentru o guvernare centrală și locală democratică și eficientă, dar și pentru o relație cetățean-stat bazată pe respect și pe principii de bun simț.

“Cred că o țară poate performa doar atunci când cetățenilor le sunt respectate drepturile individuale, când statul are o intervenție minimală ȋn economie, când percepe taxe și impozite corecte și le arată oamenilor, ȋn mod transparent, pe ce le sunt cheltuiți banii. Mai cred ȋn puterea comunităților de se implica ȋn procesul de decizie locală și centrală și de a alege ceea ce e mai bine pentru ele. Pe astfel de principii ȋmi voi baza formula de administrare locală a Bucureștiului, vizând anumite transformări sistemice, ȋn măsura de a pune lucrurile pe un făgaș corect”, adaugă Octavian Bădescu.

Candidatura fondatorului companiei Freedom Group va beneficia, ȋn primul rând, de susținerea activă a comunității pe care a creat-o și pe care intentionează să o dezvolte ȋmpreună cu oameni care îi împărtășesc viziunea.

Octavian Bădescu a fondat Sameday Courier în 2007, prima companie de curierat din România listată la bursă, apoi a activat ȋn domeniul serviciilor de consultanta imobiliara. Acesta a demarat inițiativa online #hailatreaba și a trimis conducerii statului o scrisoare deschisă, reunind vocile a peste 1.000 de persoane din toate mediile sociale, ce prețuiesc libertatea individuală.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...