1EUR = 4.8419 RON

News

Ofertele la internet de care trebuie să te fereşti

Internet mobil? ECONOMICA.NET a comparat toate ofertele celor trei mari operatori, Orange, Vodafone şi Cosmote. Iată ce abonamente ar trebui să ocoleşti.

03 mai, 2014 | ECONOMICA.net

Daca vrei un abonament de 10 euro la fiecare dintre cei trei operatori, traficul inclus este de 3 GB pe lună, iar aici nu există nici o diferentă  între Orange, Cosmote şi Vodafone.

Pentru un abonament de 13 euro Cosmote îţi oferă 6 GB de trafic la internet, iar Orange doar 5 GB. Tot pentru 5 GB pe lună, la Vodafone plăteşti doar 12 euro. În concluzie oferta de care trebuie să vă feriţi în această marjă de preţ este cea a Orange România.

În următorul plafon de preţ, 15 -16 euro, lucrurile stau asemânător. Pentru 15 euro Vodafone vă oferă 10 GB, iar acelaşi trafic îl primiţi de la Orange, dar la 16 euro pe lună. Cosmote sunt cei mai generoşi şi vă oferă 12 GB pentru 16 euro pe lună. Şi aici oferta de care trebuie să vă feriţi este tot a celor de la Orange.

Dacă vreţi un abonament în plafonul de preţ 19 -22 de euro pe lună, ofertele operatorilor arată cam aşa: Vodafone România vă oferă 15 GB pentru 19 euro pe lună, abonamentul Orange oferă 16 GB la un abonament de 20 de euro pe lună, iar Cosmote vă oferă 24 de GB la preţul de 22 de euro pe lună.

Singura posibilitate de a determina care este cea mai bună şi cea mai proastă ofertă în acest segment de preţ este să calculăm preţul per GB, care în cazul Vodafone este de 1.26 euro per GB, Orange 1.25 de euro per GB, iar la Cosmote costul este de doar 0.91 euro per GB.

În concluzie cu o diferenţă de doar 1 eurocent per GB cea mai slabă oferă în acest segment de preţ este cea a Vodafone.

Dacă ai nevoie de foarte mult trafic la internet deja discutăm de abonamente cu zeci de GB incluşi la fiecare operator în parte!

Astfel pentru 29 de euro pe lună Vodafone îţi oferă 30 de GB incluşi, iar costul per GB este de 0.96 de euro pe lună, Orange Românina îţi oferă 25 de GB la 25 de euro pe lună ceea ce reprezintă un cost per GB de 1 euro, iar oferta şoc vine de la Cosmote care pentru 30 de euro pe lună îţi oferă un trafic de 100 de GB ceea ce, conform calculelor noastre, duce preţul per GB la 0.30 euro.  Oferta de care trebuie să vă feriţi este cea a celor de la Orange România.

Per total, analizând toate segmentele de preţurile, operatorul cu cele mai proaste oferte la internet este Orange România.

 *Cosmote oferă promoţional 50% mai mult trafic pe toata perioada contractuală.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO