Ofertele verii la cartelă. Ce propun Orange, Vodafone, Telekom și Digi la 5-6 euro

Operatorii de telefonie mobilă au în prezent o multitudine de oferte pentru cartelele preplătite prin care oferă minute și SMS-uri nelimitate, precum și o cantitate importantă de trafic de date pentru un credit de 5-6 euro. Astfel, utilizarea unui abonament devine din ce în ce mai neatractivă.
Economica.net - lun, 30 iul. 2018, 19:03
Ofertele verii la cartelă. Ce propun Orange, Vodafone, Telekom și Digi la 5-6 euro

De altfel, Vodafone a anunțat de curând că ponderea utilizatorilor serviciilor preplătite este de 58,6%, în timp ce abonaţii reprezentau 41,4% din baza de clienţi mobili la 30 iunie 2018.

Însă, potrivit celor mai recente date disponibile de la ANCOM, numărul abonaților la serviciile de telefonie mobilă este pe un trend ascendent, depășindu-l pentru prima oară pe cel al utilizatorilor de cartele preplătite. Dintre cele 22,2 milioane de cartele active în Romania la jumătatea anului trecut, 11,8 milioane erau folosite cu abonamente și 10,4 milioane cu cartele preplatite.

Toți cei patru operatori încearcă sa atragă clienții cu diverse oferte, astfel că găsirea celei mai avantajoase dintre acestea poate părea o misiune dificilă.

Dacă ne uităm doar la preț, cele mai ieftine cartele vin de la Digi Mobil, care are șase tipuri de cartele prepay. Cu un preț de 2 euro, fără TVA, cartelele Hipsterova și Diva au câte 2 GB trafic de net național. Deosebirea constă în valabilitate (o lună – Hipsterova și 3 luni la cartela Diva). De asemenea, la Hipsterova apelurile și SMS-urile în rețeaua Digi sunt nelimitate și mai sunt incluse 150 de minute naționale. La cartela Diva nu există apeluri nelimitate în rețea, ci doar SMS-uri, iar minutele naționale sunt în număr de 200.

Următoarele două cartele (Bogdatinov și Deluxovici) au un cost de 3 euro, fără TVA, cu valabilitate de o lună, respectiv 3 luni. La cartela Bogdanovici, costul acoperă apeluri și SMS-uri nelimitate în rețeaua Digi, 250 de minute naționale și 4 GB de trafic de date. Cartela Deluxovici oferă SMS-uri nelimitate în rețea, 350 minute naționale și 3 GB trafic de date.

Și în fine, mai există cartele de 4 euro, fără TVA – Dinerovici și Bashtanovici, cu valabilitate de o lună, respectiv 3 luni. La cartela Dinerovici, apelurile și SMS-urile sunt nelimitate în rețeaua Digi, 400 de minute naționale și 6 GB de trafic de date. Cartela Bashtanovici are SMS-uri nelimitate în rețea, 450 minute naționale și 4 GB trafic de date.

La toate acestea se poate adăuga o extraopțiune pentru 1 GB de net pentru un euro, fără TVA.

Pe de altă parte, Orange oferă patru tipuri de cartele (de 5,6,7 și 8 euro), personalizate în funcție de preferința pentru trafic de date sau de voce și toate au valabilitate de 30 de zile.

Pentru opțiunile cu minute, toate cartelele au incluse minute și SMS-uri nelimitate în rețea, traficul de date este de 5, 6, 7 sau 8 GB (numărul de GB incluși este identic cu valoarea cartelei).

Pentru opțiunile doar cu internet, toate cartelele au o valabilitate de 30 de zile, ceea ce diferă este numărul de GB incluși. Astfel pentru cartela cu 5 euro credit, traficul de internet este de 10 GB, pentru cartela de 6 euro 12 GB, pentru 7 euro credit, 16 GB incluși, iar pentru 10 euro – 20 GB.

Toate cartelele mai primesc un bonus de 30 GB de net la activare, care poate fi folosit doar în perioada de valabilitate a opțiunii pentru care s-au alocat, atât timp cât contul este în perioadă activă. De asemenea, o parte din traficul de date este valabil și în roaming în țările membre în SEE.

Vodafone este de departe operatorul cu cele mai variate opțiuni la cartelele prepay, cu nu mai puțin de șase oferte (de 5,6,7,8,10 și 12 euro) diferențiate în funcție de numărul de minute și SMS-uri naționale și de cantitatea de internet inclusă.

Pentru cartela de 5 euro, valabilitatea este de 28 de zile, iar beneficiile includ 20 de GB de internet, 1.000 de minute/SMS-uri naționale, minute și SMS-uri nelimitate în rețea și două luni de trafic nelimitat în Zonga Plus, serviciul de music streaming al Vodafone.

Pentru ofertele de 6,7 și 8 euro, traficul de internet este identic (50 de GB), precum și numărul minutelor și SMS-urilor naționale (2.000), ceea ce diferă este valabilitatea cartelei (28 de zile, 35 de zile și respectiv 45 de zile).

La cartelele de 10 și 12 euro, valabilitatea este aceeași, respectiv 28 de zile, precum și numărul minutelor/SMS-urilor naționale (2.000), însă traficul de date este de 80 de GB pentru cartela de 10 euro și 100 de GB pentru cea de 12 euro.

Toate cartelele (mai puțin cea de 5 euro) mai au incluse mesaje şi apeluri video nelimitate prin Facebook, Whatsapp şi alte aplicaţii, minute nelimitate către Vodafone Italia, minute și SMS-uri nelimitate în rețea, precum și trafic gratuit timp de două luni în Zonga.

De asemenea, viteza maximă estimată și promovată pentru internetul mobil este de 225 Mbps download și 50 Mbps upload, aferentă tehnologiei 4G și în aria de acoperire.

De reținut este și faptul că ofertele includ beneficii disponibile numai în România, doar cartelele de 4 și 15 euro includ beneficii naționale disponibile și în roaming, în SEE sau în afara SEE.

Telekom are două oferte principale – cu credit de 5 euro și cu credit de 6 euro, ambele cu valabilitate de 28 de zile, SMS-uri și minute nelimitate în rețeaua Telekom fixă și mobilă. La cartela de 5 euro, mai sunt incluse 100 de minute internaționale către mobil, 5 GB de trafic de date național și 1.500 de nationale/internationale fix/SMS-uri naționale.

La cartela de 6 euro, beneficiile cuprind 200 de minute internaționale către mobil, 6 GB de trafic de date național și 2.000 de nationale/internationale fix/SMS-uri.

Cu ceea ce iese însă în evidență oferta Telekom este bonusul de net nelimitat la viteze 4G, promoția fiind disponibilă până la 31 august. Astfel că pentru cei folosesc telefonul în special pentru a naviga pe internet, aceasta ar fi cea mai convenabilă ofertă.

În plus, tot până la 31 august 2018 ai trafic de date național nelimitat și gratuit prin aplicațiile incluse în WhatsApp și Message+. 

Plecând de la oferta de bază se mai pot adăuga extraopțiuni care se axează mai mult pe traficul de date și au o valabilitate între 7 zile și o lună și prețuri între 2 și 15 euro.

Trebuie spus, de asemenea, că un factor important în alegerea operatorul de telefonie mobilă trebuie să fie acoperirea rețelei respective, precum și viteza internetului și disponibilitatea extraopțiunilor și a bonusurilor.

 

Te-ar mai putea interesa și
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Turcii de la Bozankaya au trimis spre România primul tramvai din comanda de 21 de garnituri pentru Timișoara. Acestea vor fi primele tramvaie cu baterii din România și vor putea parcurge 63 de......
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme instabilă în Capitală
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme ...
Judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău se vor afla sub avertizare Cod portocaliu ...
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au lansat vineri un apel ţărilor membre ale Uniunii ...
63 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, confirmate în ultimele 24 de ore. România rămâne în întregime în scenariul verde
63 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, confirmate în ultimele 24 de ore. România rămâne în întregime în scenariul ...
Un număr de 63 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...