Omniasig, profit net de 3,98 milioane lei, în primul trimestru din 2014

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat, în primul trimestru al anului în curs, prime brute subscrise în valoare totală de 192,07 milioane lei, în scădere cu circa 14%, faţă de perioada similară din 2013, şi un profit net de 3,98 milioane lei, conform standardelor IFRS, ca urmare a aplicării unui set extins de măsuri ce au vizat îmbunătăţirea profitabilităţii liniilor de asigurări auto, a informat, miercuri, compania.
Economica.net - mie, 11 iun. 2014, 15:51
Omniasig, profit net de 3,98 milioane lei, în primul trimestru din 2014

Reconfigurarea portofoliului de asigurări auto al companiei a condus la o scădere de 13,87% a primelor brute subscrise în primul trimestru al anului 2014, acestea ajungând la valoarea de 192,07 milioane lei. Despăgubirile totale plătite în această perioadă au fost în valoare de 252,96 milioane lei, cu 10,10% mai mult decât în primul trimestru din 2013.

‘Omniasig Vienna Insurance Group vizează şi în 2014 o dezvoltare sustenabilă, ce poate fi obţinută doar prin intermediul unor produse şi linii de business profitabile, atât auto, cât şi non-auto. În acest sens, începutul anului a fost marcat de continuarea unei politici axate pe prudenţă în subscrierea riscurilor, stabilitate financiară, rapiditate şi corectitudine în procesul de despăgubire’, afirmă reprezentanţii companiei.

Asigurările auto (CASCO şi RCA cumulate), cu o pondere de 64% în total portofoliu de asigurări al Omniasig VIG, au consemnat în primele trei luni ale anului 2014 venituri de 123 milioane lei, în scădere cu 8,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

La RCA, s-au înregistrat prime brute subscrise în valoare de 63,98 milioane lei, cu 31,20% mai mult decât în perioada similară din 2013, iar la CASCO valoarea primelor brute subscrise s-a ridicat la 59,01 milioane lei, cu 30,98% mai mică.

Despăgubirile plătite pe aceste linii, cumulat, au fost de 136,73 milioane de lei, subliniază compania.

Linia asigurărilor de tip Property (asigurările de incendiu şi calamităţi naturale) a înregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 46,81 milioane lei, cu 19,39% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013.

Primele brute subscrise înregistrate în primul trimestru din 2014 pe alte linii importante au fost: 3,29 milioane lei – asigurări de bunuri în tranzit, inclusiv mărfuri transportate, bagaje şi orice alte bunuri, 1,61 milioane lei – asigurări agricole, 10,72 milioane lei – asigurări de răspundere civilă generală, 1,44 milioane lei – asigurări de asistenţă turistică.

Omniasig Vienna Insurance Group este una dintre cele mai mari şi mai stabile companii de asigurări generale din România, având indicatorii de solvabilitate şi lichiditate la nivele superioare şi sigure. Astfel, capitalul social al companiei este în valoare de 439,65 milioane de lei, marja de solvabilitate disponibilă este de peste 229,10 milioane de lei (în condiţiile în care marja de solvabilitate minimă impusă de lege este de 151,535 milioane de lei), gradul de solvabilitate este de 151,19% şi coeficientul de lichiditate de 1,47.

Compania deţine un program complex de reasigurare care acoperă toate portofoliile importante subscrise şi permite transferul riscurilor către pieţele internaţionale specializate, contribuind la întărirea stabilităţii financiare a companiei.

Omniasig VIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea şi coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de 190 de ani în domeniul asigurărilor şi circa 23.000 de angajaţi.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...